Уряд виділив мільярд на Інтернет та комп'ютери в школах

21-2

700 млн грн спрямують на забезпечення доступу до Інтернету, а ще 300 млн грн – на закупівлю комп’ютерів.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду, повідомляє прес-служба міністерства освіти й науки України.

«Сьогодні, у 21-му столітті, у нас є школи, які взагалі не мають доступу до Інтернету. Наприклад, на Закарпатті 12,1% таких шкіл, а в Житомирській області – 19,3%. У нас у половині українських шкіл швидкість Інтернет-підключення становить менше 10Мбіт/с. Це означає, що там неможливо використовувати Інтернет для роботи з будь-яким освітнім контентом», – розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Зазначається, що закупівля комп’ютерів здійснюватиметься на засадах співфінансування, тобто місцеві органи самоврядування муситимуть сплатити певну частку від вартості обладнання.

Співвідношення буде наступним:

  • для міст обласного значення – не більше 70% коштів оплачується за рахунок субвенції, а не менше 30% – за кошти місцевих бюджетів;
  • для районів та в ОТГ – не більше 90% субвенції та не менше 10% коштів місцевих бюджетів;
  • для сіл (селищ), що мають статус гірських населених пунктів, та на лінії зіткнення – не більше  95% субвенції та не менше 5% коштів місцевих бюджетів.

Придбання послуг з доступу до Інтернету для шкіл здійснюється без співфінансування з місцевих бюджетів. Однак сплата абонентної плати за доступ до Інтернету здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: