Кіберполіція розпочала спецоперацію проти інтернет-піратства в Україні

Пиратство-01

Кіберполіція України оголосила про початок спецоперації «Пірати», яка повинна посилити увагу правоохоронців до злочинів, пов'язаних з порушенням авторського права в мережі.  

Днями стартувала спецоперація «Пірати», яка триватиме до кінця квітня 2019-го, і повинна посилити боротьбу з незаконним розміщенням контенту в інтернеті. Про це повідомляється на сайті кіберполіції.

Українські онлайн-правоохоронці заявляють, що з початку 2019-го вони припинили діяльність 100 піратських онлайн-кінотеатрів, адміністраторів яких викрили у Львівській та Закарпатській областях, а також у Києві.

«Ми повинні навчитися поважати інтелектуальну працю. На перший погляд, перегляд фільму на піратському ресурсі не представляє ніякої загрози для суспільства, але такі дії провокують зловмисників порушувати права інших громадян, власністю яких і є ці фільми. Оплата авторського відео та аудіоконтенту онлайн повинна розвиватися в Україні», - заявив керівник Департаменту кіберполіції в Україні Сергій Демедюк.

У Департаменті говорять, що так звані «пірати» - нелегальні онлайн-платформи з різним контентом - не зацікавлені в тому, щоб надавати аудиторії безкоштовний доступ до перегляду відео або будь-яких інших авторських медіафайлів.

Основне джерело заробітку таких незаконних ресурсів - банерна реклама, за яку пірати можуть отримувати від $500 на місяць. Крім цього, у прес-релізі кіберполіції пишуть і про шкідливе програмне забезпечення, яке може бути встановлено на подібних сайтах і порушувати нормальну роботу вашого пристрою.

Додамо, що за даними порталу Similarweb, на якому опублікували статистику популярності піратських відеоресурсів в Україні у кінці 2018-го, за один місяць українці генерують понад 70 млн переглядів таким сайтам з неліцензованими фільмами як gidonline.in, kinokrad.co, kinogo.by, baskino.me і ex-fs.net.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: