Google надає поліції дані про геолокацію злочинців, а також всіх, хто є поблизу

64

Це допомагає швидше розкривати злочини, але порушує питання про приватність. 

Компанія Google регулярно допомагає правоохоронним органам США в затриманні злочинців, передаючи їм дані про місце розташування своїх користувачів, пише The New York Times, на яку посилається «Коммерсант».

Проблема в тому, пише видання, що в розпорядження поліції та ФБР потрапляють дані не тільки підозрюваних, а й взагалі всіх користувачів компанії, які опинилися поблизу від місця скоєння злочину.

Під час розслідування злочину поліція може надіслати запит у Google про всі телефони, які були помічені компанією в районі події. Google використовує свою базу даних історії місцезнаходжень користувачів і направляє правоохоронним органам дані про всі помічені телефони, при цьому не розкриваючи ніяких даних.

Поліція відбирає ті, які можуть становити інтерес для слідства, і запитує інформацію про переміщення цих користувачів. Потім відбирає тих, хто може бути злочинцем або свідком, і вже тоді поліція надсилає запит про повну інформацію щодо цих користувачів на підставі судового ордера.

Як повідомляє видання, органи правопорядку почали користуватися сервісом відстежування місцезнаходження користувачів Google у 2016 році, але за останні півроку ця співпраця стала особливо активною. За даними джерел видання, останнім часом компанія отримувала приблизно 180 запитів на тиждень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: