Instagram готова приховати лічильник лайків

image (11)

Розробники Instagram розглядають можливість приховати підрахунок лайків під фотографіями для всіх, крім їх авторів.

Instagram хоче, щоб «ваші передплатники фокусувалися на тому, чим ви ділитеся, а не на тому, скільки лайків отримують ваші пости», пише The Verge .

Спочатку функція була виявлена користувачкою Джейн Манчун Вонг, яку називають «мисливцем» за новими неоголошеними можливостями в Instagram і Twitter. Лайки ховаються для інших користувачів, точну кількість зможе побачити тільки автор поста. Решті буде показуватися тільки імена друзів, які поставили лайк фотографії.

У заяві для The Verge представник Instagram сказав: «Наразі ми не тестуємо це, але ми завжди думаємо про те, як зменшити тиск на Instagram».

Це було б серйозною зміною у функціонуванні платформи. Подібні лайки, хоча і часом абсолютно деморалізуючі, спонукають людей до активності і дають їм стимул публікувати цікавий контент. Це також може стимулювати до розміщення менш автентичного контенту, наприклад, чудових пейзажів, фотографій оголеної натури, які можуть сподобатися багатьом, але не є оригінальними.

При цьому на початку квітня британські ЗМІ повідомили, що Офіс британського інформаційного комісара рекомендував соціальним платформам, таким як Instagram і Snapchat, пропонувати можливість відключення лайків. На думку чиновників, це необхідно, щоб захистити безпеку і конфіденційність найменших користувачів платформ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: