Хто і як купує нерухомість на первинному ринку, – дослідження

IMG_1452

Як українці шукають нерухомість в 2019 році та на що орієнтується покупець при виборі житла. 

Провідний спеціаліст у галузі первинної нерухомості та Product-manager напрямку новобудов DOM.RIA.com Ірина Шеремета проаналізувала портрет покупця первинної нерухомості у західному регіоні.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Ірина Шеремета

Аналітик дала вичерпний аналіз ринку нерухомості, зокрема розказала про кількість запитів щодо нерухомості у західних регіонах. Так, найбільше нерухомістю цікавляться у Тернополі та Львові. А найменше — у Луцьку та Ужгороді.

Читайте також: Тенденції будівництва: яка ситуація на ринку нерухомості у Львові 

Згідно з даними dom.ria, кількість запитів на вторинну нерухомість зростала, а на первинну — знижувалась. Але загалом попит у 2018 році та на початку 2019 року залишився на одному рівні. Новобудови вибирають частіше за критерієм ціни (понад 90%) та району забудови (понад 90%). Менше за все покупців цікавить власна служба безпеки, а важливим вони вважають інфраструктуру, типи планування, бренд та репутація забудовника.

Також експерт розповіла, як покупці шукають житло на первинному ринку. Найчастіше інформацію отримують на сайтах нерухомості (47,9%), 32% покупців використовують усі канали отримання інформації, менше 20% —беруть інформації з сайтів забудовників.

Читайте також: Як зробити маленьку квартиру великою: 20 простих прийомів 

«Є велика аудиторія – 32%, яка використовує всі можливості для пошуку, тобто це і за допомогою ріелтора, і звертаються за консультацією до забудовника. 47% використовує сайти нерухомості, а 19% звертаються у відділ продажу. Натомість при купівлі житла на первинному ринку менше 1% звернулися до ріелтора. В цьому випадку у нас з цим показником лідирує завжди Одеса, у них висока довіра до ріелторів, якщо ж говорити про західний регіон, то цей показник один з найнижчих в Україні», – розповіла Ірина Шеремета.

 

Що стосується того, у який спосіб купують нерухомість у західному регіоні, то покупці здебільшого розраховують на власні заощадження (майже 50%), 30% планують продати старе житло, 12,9% — використати розстрочку від забудовника, менше 10% сподіваються узяти кредит у банку.

«Якщо ми аналізуємо ті параметри, на основі яких покупець формує довіру до забудовника, перші місця займають кількість об'єктів, які були здані в експлуатацію. Також важливо дізнатися історію цієї компанії, дізнатися чи є відкритий доступ до дозвільних документів, а також період існування компанії забудовника», – зазначає Ірина Шеремета.

Які документи цікавлять покупця при виборі купівлі квартирі

  • дозволи на будівництво;
  • ліцензія на будівництво;
  • державний акт на володіння земділянкою;
  • проект забудови, який буде затверджений;
  • свідоцтво про реєстрацію компанії.

До кого покупець піде консультуватись при купівлі житла

  • 8% покупців впевнені в тому, що консультація їм не потрібна;
  • 30% проведуть консультація у відділі продажу забудовника;
  • у юриста компанії забудовника.

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції. У будинку буде 165 квартир, переважно – однокімнатних. Обрати свою можна на сайті проекту.

Читайте також: Все для комфорту мешканців: яким буде новий житловий комплекс на вулиці Під Голоском 

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того, він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO) та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проекту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Львівська Мрія — на ринку Львова вже понад 5 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК «Львівська Мрія» в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

ЖК «Львівська Мрія» неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі «Кришталева цегла».

ЖК «Львівська Мрія» – помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11 вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: