У Зеленського готують систему цифрової ідентифікації громадян

03ca487-45
фото ілюстративне

Радник Президента України Михайло Федоров обговорив з представниками Міністерства внутрішніх справ, Державної міграційної служби та Міністерства юстиції впровадження національної системи ідентифікації громадян.

Про це повідомляється на сайті офісу президента Володимира Зеленського.

«У світі цифрової економіки громадяни, бізнес, держава є учасниками невидимої взаємодії одне з одним через Інтернет і різноманітні онлайн-системи, а тому для встановлення довіри, здійснення відповідних транзакцій та отримання електронних послуг ідентифікація громадянина чи підприємства є важливим кроком», - зазначив Федоров.

І додав, що «завдяки цифровій ідентифікації вдасться зробити справжній ривок у розвитку».

Федоров вважає, що відсутність єдиної системи ідентифікації в Україні віддаляє особу від державних інформаційних ресурсів і створює поле для зловживань і махінацій.

Радник Зеленського стверджує, що це питання потребує вирішення ще з 2000 року, коли в Україні вперше почали з’являтися електронні системи взаємодії між державою та громадянином.

Федоров планує запропонувати ініціативу до обговорення на засіданні РНБО.

Розвиток цифрової ідентифікації потрібно буде гармонізувати з відповідними регламентами ЄС (eIDAS).

Запровадження цифрової ідентифікації разом із розвитком альтернативних BankID та MobileID надасть можливість змінити «паперову» систему та є ключовим елементом програм «Держава у смартфоні» та «Цифрова економіка».

Цифрові ідентифікатори громадян дадуть змогу реалізувати низку технологічних проектів. Зокрема, автоматичну верифікацію даних, електронний перепис населення, модернізацію сфери електронного підпису.

Нагадаємо ,що 12 червня в Адміністрації президента Володимира Зеленського відбулося перше експертне обговорення концепції «Держава у смартфоні», а вже  на iForum Зеленський зізнався, що мріє про «державу у смартфоні».

Також нагадаємо, що 4 липня бізнес запропонував своє бачення концепції «Держава в смартфоні».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: