Facebook наймав людей для прослуховування аудіоповідомлень користувачів

630_360_1504506383-9636

Компанія Facebook наймала сторонніх підрядників для прослуховування і розшифровки звукових повідомлень користувачів соцмережі.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела, передає Громадське.

У Facebook визнали, що розшифровували аудіоповідомлення, але запевнили, що більше цього не роблять.

У заяві компанії, яку наводить Bloomberg сказано, що прослуховування і розшифровку припинили «більше тижня тому». Також у заяві зазначено, що користувачі, чиї повідомлення піддавалися розшифровці, погоджувалися на це, обираючи спеціальну опцію у програмі Messenger для Facebook.

Як пояснюють у компанії, підрядники перевіряли правильність розшифрування голосових повідомлень штучним інтелектом Facebook. Водночас джерела Bloomberg повідомили, що багато сторонніх підрядників, які займалися розшифровкою голосових повідомлень, були приголомшені, оскільки їм не казали, де були записані ці звукові повідомлення, і яким чином їх отримали. Працівники слухали розмови, але не знали навіщо вони їх розшифровують, пояснюють джерела.

Bloomberg пише, що Facebook не повідомляла користувачам, що їхні голосові повідомлення будуть прослуховуватися третіми особами. Політика використання даних Facebook передбачає збір «контенту, повідомлень та іншої інформації, яку ви надаєте при відправці повідомлень або спілкуванні один із одним». Конкретних згадок про аудіо у цій угоді немає, наголошує агентство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: