Мансардні квартири: переваги та особливості

apartment-architectural-design-architecture-2768311
pexels.com/@alesia-talkachova-733353

Квартиру з мансардою, розташовану на останньому поверсі міської багатоповерхівки, можна зробити дворівневою і перетворити в елітну.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія». 

Не так давно на ринку знову стали з'являтися приміщення з мансардами, мати таке житло стало престижно.

Не кожна мансардна квартира може вважатися елітною в такому сенсі, як ми звикли це розуміти. Як правило, ці квартири є цікавим рішенням житла, але при цьому вони не завжди виявляються зручними в плані проживання, особливо якщо проект будинку з самого початку не передбачав присутність мансарди. Вартість таких квартир не на багато відрізняється від ціни звичайної середньостатистичної квартири.

Читайте також: Як змінилися ціни на квартири у новобудовах Львова (інфографіка) 

За ціною мансардні квартири можна порівняти з вартістю звичайних квартир, а не елітної нерухомості, але з огляду на те, що такого роду пропозиції зустрічаються на ринку не так часто, ці квартири стали відносити до елітного виду житла.

Ступінь комфорту і, відповідно, ціни на мансардні квартири можуть залежати від характеристик будівлі, його територіального розташування і цінового сегмента. Мансарди можуть мати відмінності залежно від статусу будинку, рівня, самої квартири і її характеристик, але, як би там не було, такий вид нерухомості завжди буде мати нестандартне планування.

Плюси мансардної квартири

Серед важливих переваг мансардної квартири можна відзначити прекрасний вид, яким можна насолоджуватися з такого житла. Як правило, квартири такого типу знаходяться в елітних міських зонах або ж історичних частинах міста, там завжди є добре розвинена інфраструктура.

У квартирі мансардного типу ви завжди зможете мати додаткове освітлення завдяки тому, що організація потоку світла можлива як з вікон за периметром стін, так і за рахунок стелі, тобто мансарди. Як правило, мансардні квартири – це багато відкритого простору і високі стелі, що при вільному плануванні дозволяє використовувати житлову площу для будь-яких цілей.

Читайте також: Як облаштувати дитячу кімнату з розумом: чотири практичні ідеї (фото) 

Особливості мансардної квартири

Не потрібно поспішати з придбанням квартири під дахом і продавати звичайну житлову площу. Серед проблем, які можуть виникнути в охочого купити мансардну квартиру, можуть виявитися наступні:

  • складності в реєстрації житла. Це часта проблема старих будівель, де мансардні квартири були створені шляхом перепланування;
  • проблема підведення потрібних комунікацій, а також електрики, часто бувають проблеми з гарячою водою та опаленням. Такого роду складності відсутні в нових будівлях, але вони досить характерні для історичних будівель, які найбільше привертають людей;
  • проблема також може виникнути якщо горище під час будівництва будинку не передбачалося як житлове приміщення, можуть бути проблеми з ліфтом, який не зможе піднятися до горища;
  • при продажу такої квартири знайти покупця не завжди виявляється просто. Крім того, покупка такої квартири також може стати проблематичною, незважаючи на її високу вартість;
  • з паркуванням біля старих будівель також є різного роду складності.

Читайте також: Житло у Львові: скільки коштує і які квартири користуються попитом 

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції. У будинку буде 165 квартир, переважно – однокімнатних. Обрати свою можна на сайті проекту.

Читайте також: Все для комфорту мешканців: яким буде новий житловий комплекс на вулиці Під Голоском   

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того, він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO) та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проекту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».     

Львівська Мрія — на ринку Львова вже понад 5 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК «Львівська Мрія» в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

ЖК «Львівська Мрія» неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі «Кришталева цегла».

ЖК «Львівська Мрія» – помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11, вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: