Труднощі перекладу: вартість скандального дорожнього вказівника поблизу Сколе – понад 11 тисяч гривень

skole_97eb5

ТОВ «Дорожні знаки» отримали понад 581 тисячу гривень за 51 дорожній вказівник на ознакування місць, пов'язаних з сучасними героями, видатними діячами, історією та культурою.

Нагадаємо, у соцмережах зчинився скандал після публікації фото із дорожнім вказівником біля Сколе, англомовний варіант якого звучав наступним чином: «Велике родинне місто Іванни Бутковського власника кондиціонеру ОУН Сколівщини міста Сколе». Натомість українською це звучало як «родинне місто Івана Бутковського, провідного члена ОУН, повітового провідника Сколівщини, м. Сколе».

Як дуже швидко з’ясувалося, це не один такий ганебний напис англійською. Яким чином був здійснений переклад, можна лише здогадуватися. Однак відомо напевно, що йдеться про тендер, завершений у травні 2019 року, який оголосив Департамент з питань культури, національностей та релігій ЛОДА вартістю 600 тисяч гривень.

Участь у тендері взяли ТОВ «Західне інноваційне об'єднання» та ТОВ «Дорожні знаки». Незважаючи на те, що перша компанія запропонувала нижчу ціну на понад 32 тисячі, її пропозицію відхилили на підставі невідповідності технічним умовам, зокрема зазначається, що «Учасником ТОВ «Західне інноваційне об'єднання» надано не коректну прив’язку місць встановлення дорожніх знаків, відсутня інформація про розташування дорожніх знаків праворуч чи ліворуч, пропонуються місця встановлення різних в одному місці автомобільної дороги».

Відтак перемога дісталася ТОВ «Дорожні знаки». Додамо, що у технічних умовах дуже детально описана товщина сталі, загини конструкції, покриття і болти кріплення, про мову виконання дорожніх знаків немає жодного слова.

Згідно з даними YouControl, підписантом і керівником ТОВ «Дорожні знаки» є Віктор Мельничук. Як засновник компанії значиться і його донька Віолетта.

Сьогодні про скандальні туристичні вказівники говорили під час апаратної наради у ЛОДА. Голова ЛОДА Маркіян Мальський попросив, щоби новий текст узгодили з ним. Крім цього, будуть перевірені усі вказівники, які уже встановлені.

Фото: Наші гроші, Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: