Не «123456»: експерти назвали найбільш уразливий пароль

630_360_1569255179-887

Експерти німецької компанії антивірусних програм Avira назвали найбільш поширений та небезпечний пароль.

Про це повідомляє Forbes.

Як виявилося, найчастіше в полях для введення логіна і пароля взагалі були відсутні які-небудь знаки. Тобто хакери навіть не стали підбирати комбінацію, а відразу натиснули кнопку входу.

«Зловмисники просто вводять порожнє ім'я користувача і пароль. Це відбувається навіть частіше, ніж спроба використовувати комбінацію admin/admin», - сказав аналітик компанії Avira із загроз Хамідреза Ебтехадж.

Для того, щоб з’ясувати це, дослідники створили «приманку для хакерів», що імітує сигнал пристрою - наприклад, роутера або камери безпеки. Доступ до девайсу хакери отримували, ввівши будь-яку комбінацію логіна і пароля.

Потім компанія проаналізувала, які комбінації хакери використовували при підборі найчастіше. Дослідження торкнулося 14 125 хакерів.

Як з’ясувалося, найчастіше при підборі вони залишали обидва поля порожніми. Такий підхід був обраний під час 25,6% всіх атак.

Серед інших популярних варіантів - «p@ssw0rd» і «123456», «admin/admin», «support/support» і «root/root».

За словами фахівців, для захисту своїх даних потрібно не просто генерувати складні паролі, але і стежити за тим, щоб вони не повторювалися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: