Пошук квартири в новобудові: з чого розпочати

apartment-balcony-building-271689 (1)
фото: Pixabay

Пошук квартири забирає чимало часу і сил. Наразі в потенційних покупців є можливість полегшити собі вибір нерухомості, підбираючи потрібний проект через інтернет.

Пошук квартири забирає чимало часу і сил. Наразі в потенційних покупців є можливість полегшити собі вибір нерухомості, підбираючи потрібний проект через інтернет, зовнішню рекламу або з порад друзів друзів, родичів.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Порівняння

Важливо обрати кілька варіантів, які підходять під чіткі критерії саме для вас. Для кожного ці принципи відбору свої, найбільш розповсюджені: вартість, хто будує, район, локація і транспортна доступність, інфраструктура.

Потрібно мати хоча б кілька варіантів, які дійсно відповідають запитам і подобаються. Більшість відсіється у процесі і стане легше, от побачите.

Читайте також: Топ-5 нестандартних рішень у квартирі: як заощадити на площі

Перевірка

Серед 10 умовних варіантів, які залізобетонно подобаються, потрібно провести жорсткий юридичний кастинг. Для цього необхідно перевірити дозвільну документацію ЖК, пробити по реєстрах судових рішень і єдиному держреєстру юридичних і фізичних осіб афілейовані компанії. Інколи є сенс зробити це з юристом, аби уберегтись від прихованих підводних каменів, яких вистачає на ринку.

Які інструменти стануть у нагоді

У забудовника має бути один із наступних документів на землю: акт про право власності чи договір оренди, договір про право постійного користування на землю чи договір суперфікцій. Вони мають бути разом на офіційному сайті ЖК або ж у вільному доступі за запитом у менеджерів відділу продажів.

Також на сайті ЖК мають бути представлені ліцензія генпідрядника, дозвіл на будівництво, дозвіл на початок будівельних робіт. Самому ці документи можна пошукати на сайті ДАБІ. У відділі продажів також варто запитати про проектну документацію і договори про підключення до комунікацій (на кого оформлені тощо).

Читайте також: Як змінилися ціни на квартири у новобудовах Львові (інфографіка)

Про що питати у забудовника

Представники забудовника — це менеджери відділу продажів, які мають відповісти на всі ваші питання. Рекомендуємо спочатку зателефонувати, адже так можна відсіяти половину варіантів через брак професіоналізму, відсутність квартир, які вас цікавлять тощо. Інколи сайт забудовника ще не оновив інформацію про завершення дії акційної ціни чи те, що однокімнатні вже розібрали, а покупець продовжує сподіватись.

Питати у забудовника треба про терміни будівництва і технології, з чого будують і як, генплан і яким буде комплекс по завершенню, хто сусіди навколо комплексу і яке їхнє ставлення до проекту, де садочки і школи найближчі, лікарня, яка буде інфраструктура в самому ЖК і яка є в районі.

Окремо варто спитати про ціноутворення, попросити усю дозвільну документацію, уточнити умови розтермінування/іпотеки, спитати про вартість комуналки, наявність паркінгу або як це питання вирішувати, а також які послуги буде надавати експлуатаційна компанія і за які гроші.

Читайте також: Що буде з ринком нерухомості восени та як зміниться вартість квартир

Вивчіть договір разом із юристом

Наприклад, про схеми платежів, відсотки, які доведеться сплатити за обслуговування розтермінування, умови затримки платежів і санкції, які накладаються, термін здачі будинку і відповідальність сторін, дії у випадку непередбачуваних обставин тощо.

І наостанок: купівля квартири несе багато ризиків і невідомого, але пам’ятайте, що це один із найважливіших кроків у вашому житті.

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції. У будинку буде 165 квартир, переважно – однокімнатних. Обрати свою можна на сайті проекту.

Читайте також: Все для комфорту мешканців: яким буде новий житловий комплекс на вулиці Під Голоском 

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того, він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO) та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проекту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».      

Львівська Мрія — на ринку Львова вже понад 5 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК «Львівська Мрія» в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

ЖК «Львівська Мрія» неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі «Кришталева цегла».

ЖК «Львівська Мрія» – помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11 вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: