Вічні блокноти та шопінг-асистент зі штучним інтелектом: як пройшла найбільша технічна конференція IT Arena у Львові

0U6A2857-e1570092523264

Вже вчетверте IT Arena збирає найталановитіших інноваційних тех-підприємців на Startup Competition.

З 45 пів фіналістів журі обрали 10 найкращих стартапів, які змагались за головні призи. Найвизначніший приз – 10 тисяч доларів, отримав Лондонський стартап, заснований українцями – Legal Nodes.

Призовий фонд Startup Competition 2019 сягнув рекордної позначки в $96,000. Цьогоріч заявки подали стартапи з 9 країн: Україна, США, Велика Британія, Франція, Іспанія, Латвія, Білорусь, Польща та Німеччина. З 150 стартапів, які подались на змагання, до пів фіналу пройшли 45. Десятеро найкращих презентували свої ідеї у фіналі перед тисячами відвідувачів, спікерами та журі.

До складу журі фіналу увійшли 10 експертів:

  • Marty Kaszubowski, Executive Director в Center for Enterprise Innovation, Old Dominion University, CRDF Global representative
  • Paweł Maj, Investment Director в bValue
  • Warren Haber, Managing Director of Exoventure, CRDF Global representative
  • Andrew Pavliv, CEO та засновник N-iX, учасник клубу Lviv Tech Angels
  • Boris Guitton, Head of Digital and Innovation Department в Credit Agricole
  • Hugo Augusto, Managing Director в Techstars Lisbon
  • Michael Puzrakov, COO & Chairman of the Board в Intellias, Президент клубу Lviv Tech Angels
  • Bas Godska, Founder & General Partner в Acrobator Ventures
  • Emanuele Volpe, Chief Innovation Officer в DTEK
  • Andriy Sorokhan, Venture Lead в u.ventures

Legal тех, HR тех та e-commerce зустрілись у фіналі

Неправильно чи несвоєчасно вирішені правові питання входять в топ проблем, через які розвалюються стартапи. Для того, що убезпечити компанії від провалу, Legal Nodes – переможець the Startup Competition 2019, придумали своє рішення. Це онлайн-асистент, що допомагає підприємствам визначити, які юридичні питання потрібно закрити компанії. Як це працює? Клієнти заповнюють форму на сайті та визначають потрібні юридичні послуги. Після цього асистент з’єднує клієнта з юристом, який допоможе компанії закрити усі юридичні потреби. Legal Nodes допомагає клієнтам автоматизувати юридичну частину роботи та скоротити витрати на постійного юриста. Окрім головного призу – 10 тисяч доларів від IT Arena та CRDF Global, стартап отримав сертифікат на проходження акселераційної програми від Sector X,  тревел грант від Cardpay, та місце для усієї команди на рік в коворкінгу Platforma Coworking.

«Ми отримали чудові подарунки, які допоможуть нам інвестувати в подальший технологічний розвиток та маркетинг Legal Nodes. За допомогою тревел гранту, ми розповсюдимо інформацію про Legal Nodes за кордоном. В той час ми сподіваємось навчитись вибудовувати правильну стратегію продажів та готуватись до раундів інвестицій на менторських сесіях. Ми також в захваті від того, що у нас тепер є свій офіс!», – коментує Маргарита Сівакова, CEO та Co-founder в Legal Nodes.

Друге місце розділили 2 стартапи – Nuka and PatentBot. PatentBot – це ще один стартап у сфері правових технологій, який спрощує та пришвидшує процес отримання патентів та реєстрації торгових марок. Команда стартапу розробила бота, за допомогою якого можна перевірити, чи вільна торгова назва та отримати сертифікат торговельної марки всього за декілька кліків. Щоб убезпечити дані користувачів, усі дані бот зберігає на блокчейні. Бот вже працює в країнах ЄС, а також в шести інших: в Україні, США, Білорусі, Росії, Китаї та Казахстані. PatentBot отримав 5 тисяч доларів від CRDF Global, 3 години менторства від 1991 Open Data Incubator, менторство від bValue та місце в пре-акселераційній програмі  у наступному Startup Wise Gyus Selection Bootcamp. Наталія Владімірова, CEO та Co-Founder PatentBot розповіла, що команда збирається використати грант для кращого маркетингу продукту, а менторство для розвитку команди.

Дорогу молодим

Цьогорічний Startup Competition відзначився також наймолодшими учасниками в історії IT Arena. Більшість відвідувачів Startup Alley приміряли LED  маску, яка показує емоції відвідувачів. Придумав та розробив цю маску 15-річний Михайло Чумаченко, засновник стартапу Qudi. Михайло представив свій продукт на пів фіналі змагання.

Інший стартап, заснований підлітками, це феномен канцелярії – Nuka. Стартап створили 17-річні Катя Михалко та Нікіта Владикін та 21-річний Євген Шило.  Не зважаючи на юний вік засновників, Nuka наробила міжнародного розголосу, зібравши в сумі $150,385 під час кампаній на Kickstarter та Indiegogo. Стартап розробив вічну канцелярію – блокнот з металевим олівцем, які можна використовувати скільки завгодно. Nuka отримала грант на 6 тисяч доларів від CRDF Global та розділила друге місце з Patentbot.

Технології, що допомагають рости бізнесу

Окрім трьох переможців, жоден з фіналістів не залишився без уваги. NUWORK Inc., HR-платформа для автоматизації рекрутингу початкових позицій в компаніях, виграла тревел грант від u.ventures. Інше рішення для рекрутингу – Skyworker,  яке використовує штучний інтелект для того, щоб закривати позиції втричі швидше ніж в середньому по компаніях, отримали менторство від the Le Village, інкубатор від Credit Agricole та бізнес-тріп від Center for Entrepreneurship. Oyper, ШІ інструмент для реклами товарів через відео, виграли менторство від TA Ventures & 1991 Open Data Incubator та потрапили у відбір на виставку стартапів CES  від UVCA. Comin, рішення для покращення контенту на  e-commerce сайтах, також потрапили у відбір на виставку стартапів CES від UVCA і отримали менторство від 1991 Open Data Incubator. Plerdy, мультифункціональне SaaS рішення для підвищення конверсій, отримали сертифікат на навчання в Digital Marketing School & Product School від Startup Depot. Zirity – команда, що розробила AR додаток для того, щоб приміряти окуляри онлайн, виграли менторство від TA Ventures та 1991 Open Data Incubator. uTrigg, сервіс для персоналізованого маркетингу також отримав менторство від 1991 Open Data Incubator.

Bas Godska, Founder та General Partner в Acrobator Ventures поділився своїми думками та порадами для стартапів: «Мені сподобався рівень стартапів у фіналі та склад журі, які задавали справді важливі запитання учасникам. Моя порада українським підприємцям – фокусуватись на розробці продуктів світового рівня та ніколи не переставати вчитись. Не бійтесь шукати фінансування в міжнародній спільноті. Цільтесь на прибутки, які притаманні західним компаніям, звертайтесь до фондів як Acrobator.vc за підтримкою, щоб збудувати діджитальний міст між Сходом та Заходом і ніколи не здавайтесь!»

Іван Дмитрасевич, CEO та співзасновник Startup Depot Business Incubator, який цього року координував змагання стартапів впевнений, що якість команд-учасників значно виросла в порівнянні з минулим роком: «Я виділив три хороші тренди щодо стартап треку цього року. Стартапи зосередились на глобальних проблемах, які працюватимуть і на українському і на міжнародному ринку.  Збільшилась частка заявок закордонних стартапів. Цього разу ми отримали їх з Білорусії, Польщі, Британії, США, Німеччини, Іспанії, Латвії та Франції. Накінець, рівень стартапів зріс, що свідчить про зростання екосистеми стартапів України в цілому»

джерело: itcluster.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: