Відтепер за розподілом бюджету Самбора можна слідкувати онлайн

47689648

На офіційному сайті Самбірської міської ради розміщено вкладку «Відкритий бюджет».

Платформа «Відкритий бюджет» покликана створити інструменти підвищення прозорості та підзвітності органів влади на місцях, інформують у прес-службі Самбірської міськради.

Система містить деталізовану інформацію про розподіл бюджету у вигляді інтерактивної інфографіки, інформацію про ключові показники виконання бюджетів з можливістю порівняти їх за роками, а також з іншими містами України, інформацію про бюджетний календар міста, карту ремонтів міста, бібліотеку найважливіших документів, що стосуються бюджету міста та інше.

Що це дає чиновнику?

Використання програмного забезпечення «Відкритий бюджет» дозволяє отримати інтерактивні аналітичні візуалізації, що допомагають поглянути на проблему в графічній формі під іншим кутом, що може допомогти приймати якісні управлінські рішення.

Інтерактивні візуалізації розміщуються на веб-сайті міста, що дає змогу надати якісні послуги інформування жителям про діяльність місцевих органів влади.

Якісні управлінські рішення, прозорість та підзвітність влади, наявність інструментів зворотного зв’язку є фундаментом побудови довіри між владою та громадою.

Що це дає громаді?

Відповідно до українського законодавства інформація про використання бюджетних коштів не може бути обмеженою для доступу, а органи влади зобов’язані публікувати інформацію про використання ними коштів платників податків. Відповідальність за це, на місцевому рівні, частіше за все, покладається на фінансові управління, які консолідують інформацію розпорядників бюджету. Фінансові управління публікують бюджетну інформацію в агрегованому вигляді, оскільки для виконання своїх задач, по плануванню та узгодженню показників, вони оперують агрегованими даними, які є цінними для прийняття управлінських рішень, але мають не значну інформативність для пересічних громадян.

Як результат, з формальної точки зору, інформація публікується, але в форматі яка не дозволяє громадянам зрозуміти, що вони отримують у відповідь на сплату податків, – саме цю проблему покликаний вирішити проект «Відкритий бюджет».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: