Десять дій, що відганяють целюліт

26B645D9-7B71-4DC7-B432-3D47B35BCA09

Колонка Уляни Депутович.

Сьогодні поговоримо про наболілу проблему усіх жінок та дівчат – целюліт. Всі ми прагнемо його позбутися, але часто навіть регулярні тренування не дають очікуваного результату. Зайва вага іде – а целюліт нікуди не дівається. Які на це причини та які ще існують методи, щоби здолати цю проблему?

Пропоную вам перелік з десяти дій, які допоможуть вам якщо не цілком усунути, то помітно зменшити целюліт.

1. Звісно, правильне харчування на першому місці. Мінімалізуйте, а краще заберіть зі свого раціону швидкі вуглеводи: солодощі, хліб і булочки, картоплю, солодкі води і сочки. Всі вони сприяють підвищенню рівня гормону інсуліну у крові, високий рівень якого є одним з факторів, що провокує целюліт. Де брати енергію? Їжте каші, бобові, овочі і трішки фруктів. Не забувайте слідкувати за денною нормою, адже зайва вага = більше целюліту.

2. Почніть регулярно виконувати силові тренування на ноги з додатковим обтяженням. Чим кращою буде якість вашого тіла – тим менше ставатиме целюліту.

3. Перестаньте вживати алкоголь та палити. Куріння негативно впливає на кровообіг, а це, натомість, активує целюліт.

4. Почніть пити менше кави і більше води. Вода потрібна, щоби позбутися набряків і вивести зайву рідину з тіла, а відтак і целюліт стане менш помітним. А кава буде негативно впливати на рівень кисню у крові, а це також одна з причин целюліту.

5. Покращуйте крово- та лімфовідтік з допомогою кавових скрабів, антицелюлітного масажу у фахівця та сухого самомасажу спеціальною щіткою. Не забувайте, що ефект від масажів незначний та тимчасовий і швидше даватиме позитивні результати, якщо ви поєднаєте масажі з правильним харчуванням і регулярним відвіданням залу. А перш ніж починати масажні процедури, проконсультуйтеся у лікаря, бо до їх застосування є протипокази. Наприклад, варикозне розширення вен чи вагітність.

6. Не стресуйте! Стрес = багато гормону стресу – кортизолу, надлишок якого призводить до набряків і ваш целюліт «вилазить» нагору.

7. Подбайте про здоровий сон. Хороший сон – хороше відновлення і якісне тіло. Недосипання = кортизол, а про його дію ви щойно прочитали.

8. Не одягайте надто тісну білизну. Як би банально це не звучало, це вона теж може порушити кровоток та погіршити доступ кисню, а отже, сприяти появі целюліту.

9. Почніть більше рухатись. Целюліт любить тих, хто цілими днями сидить або лежить. Це спричиняє застоям лімфи та порушення кровотоку. І привіт, целюліте.

10. Якщо ви тривалий час робите все вище перелічене, але це не дає результату – здайте аналізи! Іноді причиною целюліту може стати гормональний дисбаланс, можливо, саме він спровокував появу целюліту у вашому випадку.

Читайте також: ТОП-5 ідей для найкращих сніданків і що не варто їсти вранці

І головне – не переймайтеся, якщо помітили на стегнах та сідницях незначний целюліт. Адже це не захворювання, а звичайне фізіологічне явище, що зустрічається у більшості жінок.

Читайте також: Чотири причини перейти на правильне харчування вже сьогодні

Дбайте про своє тіло, збільшуйте щоденну активність, правильно харчуйтесь і будьте здоровими!

Уляна ДЕПУТОВИЧ,

журналістка, фітнес-інструкторка та консультантка з правильного харчування

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: