Як виглядає львівський IT-шник та на що витрачає зарплату

cv-duck-min

Львівський ІТ-кластер спільно із соціологічною агенцією Fama провели щорічний аналіз ринку IT у Львові.

Середній вік розробників у Львові становить 28 років (серед Junior спеціалістів – 25 років, Middle – 26 та Senior – 30 років). Більшість ІТ-спеціалістів – чоловіки (66%), але частка жінок у сфері ІТ зростає: у 2019 році – 34% жінок, тоді як у 2015 їх було на 11% менше – 23%.

69,3% ІТ-спеціалістів отримали освітньо-кваліфікаційний рівень магістра. Серед ТОП-6 ВНЗ, де здобувають освіту ІТ-спеціалісти, такі університети: Національний університет «Львівська політехніка» (41,1%), Львівський національний університет ім. Івана Франка (27,1%), Українська академія друкарства (4,2%), Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя (1,5%), Національний лісотехнічний університет України (1,2%) та Український Католицький Університет (1,2%).

Середня заробітна плата ІТ-спеціаліста у Львові станом на 2019 рік сягає $1866. Середньостатистичний ІТ-спеціаліст Львова може придбати 848 БігМаків на свій місячний дохід. 8 з 10 ІТ-спеціалістів задоволені рівнем оплати праці.

В середньому ІТ-спеціалісти Львова подорожують три рази на рік: 78% подорожей  в межах країни, 89% – закордон. Найпопулярнішими місцями відпочинку в Україні залишаються Карпати, Буковель, Київ, Одеса та Закарпаття, країни за кордоном – Польща, Італія, Німеччина, Іспанія та Туреччина.

Кожен третій ІТ-спеціаліст протягом останнього року мав відрядження в межах України чи закордон. З них 55,7% стверджують, що мали відрядження по Україні, а 83,2% їздили за її межі. В середньому один ІТ-спеціаліст в Україні мав 4 поїздки, за кордон – 3. Найчастіше з робочою метою подорожують менеджери вищої ланки управління компаній, в середньому – 6 поїздок на рік.

76,6% ІТ-спеціалістів Львова мають хобі, а 63,0% ІТ-спеціалістів ведуть активний спосіб життя.

Працівники сфери інформаційних технологій Львова соціально активні та відповідальні: кожен другий ІТ-спеціаліст займається благодійністю, кожен сьомий – бере участь у роботі громадської організації чи об’єднання, є членом спортивних клубів, мистецьких організацій, профспілок, партій або політичних формувань. Крім того, 64,6% львівських ІТ-спеціалістів сортують сміття, дбаючи про довкілля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: