Зеленський записав відеозвернення та оголосив 9 січня днем жалоби

20191210110332

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення у зв'язку з авіакатастрофою літака МАУ Boeing-737 під Тегераном.

Відео було опубліковано зранку 9 грудня на сторінці президента у Facebook.

Зеленський висловив співчуття родичам та близьким загиблих та пообіцяв, що родинам українців держава надасть всю необхідну допомогу.

«Безперечно, пріоритетом для України є встановлення причин авіакатастрофи. Ми обов'язково дізнаємось правду. Для цього буде проведено детальне та незалежне розслідування відповідно до норм міжнародного права», - зазначив президент.

https://www.facebook.com/zelenskiy95/videos/2432133863703642/

У відеозверненні він також вказав, що розслідування катастрофи здійснить комісія створена іранською стороною і до Тегерану вже прибули українcькі представники для з'ясування причин катастрофи.

«Сьогодні я проведу телефонну розмову з президентом Ірану щодо посилення співпраці з українською стороною для встановлення істини. Закликаю міжнародну спільноту, зокрема Канаду, долучитися до розслідування обставин авіакатастрофи», - додав Зеленський.

Президент анонсував позапланові перевірки українських авіакомпаній та рекомендував українцям поки утримуватися від відвідин Ірану та Іраку.

Читайте також: Авіакатастрофи незалежної України: від Львова до Тегерана

Під Тегераном впав пасажирський літак, який летів до Києва - ЗМІ Ірану
розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс «Тегеран-Київ».

На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив.  Усі 9 членів екіпажу, а також 2 пасажири були громадянами України. РНБО опублікував список загиблих.

Як передає ТСН, відомо, що на рейс зареєструвалося 169 пасажирів, втім двоє людей так і не сіли на борт літака.

МЗС України спочатку повідомило, що до падіння літака призвели технічні проблеми з двигуном, а версія теракту наразі не розглядається. Потім там змінили інформацію і заявили, що версії наразі все ще встановлюються. Літак впав майже одразу після зльоту з аеропорту імені Імама Хомейні.

Читайте також: Авіакатастрофа Boeing 737: що могло статися з українським літаком

Офіс генпрокурора вже розпочав розслідування катастрофи - справа розглядається за ч. 3 статті 276 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель людей).

На час встановлення обставин авікатастрофи всі українські авіакомпанії тимчасово припинять польоти у повітряному просторі Ірану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: