Фірми і статки: що відомо про нового очільника Львівської облдержадміністрації

IMG_0352
Голова ОП Андрій Богдан та голова ЛОДА Максим Козицький.

Учора, 6 лютого, Львівщина нарешті офіційно отримала нового голову обласної державної адміністрації, ним став Максим Козицький.

Саме представлення президентом Володимиром Зеленським відбулося не у Львові, а в Червонограді, на шахті «Межирічанській».

Нагадаємо, Максим Козицький претендував на посаду голови ЛОДА ще влітку, однак тоді в Офісі Президента віддали перевагу Маркіяну Мальському. Ім’я нового очільника було відоме ще наприкінці грудня, однак з офіційним представлення затягнули майже на півтора місяця.

Що ж відомо про Максима Козицького? Він народився 19 лютого 1981 року у Миколаєві Львівської області, де закінчив місцеву школу №1. 1997-2004 рр. – навчався у Львівському медичному університет ім. Данила Галицького на хірурга. Другу освіту отримав у Києво-Могилянській академії.

З 2009 року є керівником компанії «Еко-оптіма». 2012 року компанія отримала кредит від банку ЄБРР на 13,3 млн євро для розвитку енергетичного бізнесу. 2013 року компанія отримала інший кредит від європейського банку Vestas для придбання двох турбін.

Згідно із декларацією Максима Козицького, він є бенефіціаром 14 компаній, які здебільшого спеціалізуються у галузі альтернативної енергетики. У січні нинішнього року передав управління фірмами батькові Зіновію Козицькому – відомому бізнесмену, власнику групи бурових компаній «Горизонт», який також володіє першим у Львові муніципальним велопрокатом NextBike. Партером Козицького по «велобізнесу» є Катерина Шмигаль – дружина щойно призначеного віцепрем’єр-міністра – міністра розвитку громад і територій Дениса Шмигаля, який, до речі, влітку був третім кандидатом на посаду голови ЛОДА. Однак згодом він очолив Івано-Франківську облдержадміністрацію.

Також торік фірма, пов’язана із Зіновієм Козицьким, підписала 39 контрактів на 3,7 мільйона гривень на технічну підтримку сайтів прокуратури на всій території України.

Щодо статків нового очільника області, то, згідно із декларацією, за основним місцем роботи Максим Козицький за рік отримав 259083 гривень, тобто приблизно 21500 гривень на місяць. Крім того, він отримав зарплатню за сумісництвом. Виходить, що загальний дохід Максима Козицького становить близько мільйона 300 тисяч гривень. Дружина заробила близько 150 тисяч гривень.

З нерухомості очільник ЛОДА задекларував дві квартири площею 81 і 175 м кв та гараж. Родина володіє двома автомобілями: Максиму Козицькому належить «Фольксваген-Туарег» 2008 року випуску, а його дружині Оксані «Мазда СХ-5» 2014 року випуску.

Читайте також: Як Зеленський приїжджав на Львівщину (фоторепортаж)

На рахунках у банках Максим Козицький зберігає загалом понад 27 тисяч євро і більше 68 тисяч доларів. Готівкою: 21 тисячу євро, 15 тисяч доларів та 350 тисяч гривень.

2015 року Максим Козицький балотувався до Львівської облради від партії «Самопоміч», але до ради не пройшов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: