eМалятко звільнив батьків від відвідування 11 держустанов

thumbnail-tw-20200214115931-3143

Мінцифра презентувала проект eМалятко. Він дозволяє батькам за однією заявою отримати всі держпослуги при народженні дитини.

Сьогодні в столиці запрацювала програма еМалятко, до якої вже приєдналося 14 київських пологових будинків. Київ став п'ятим містом, де з нового року батьки безпосередньо в пологовому будинку можуть отримати комплекс послуг, що супроводжують народження немовляти, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Facebook.

Послуга eМалятко звільняє батьків від відвідування 11 установ, в яких потрібно заповнити 37 документів. Федоров порахував, що на це витрачається до 30 годин. Всі необхідні документи батьки можуть отримати за однією заявою. Для її подачі наявність електронного підпису не потрібна.

Протягом цього місяця до проекту повинні приєднатися ще сім міст, серед яких Рівне, Львів, Маріуполь, Запоріжжя, Одеса. Зараз еМалятко знаходиться в періоді бета-тестування, яке завершиться влітку цього року. Тоді сервіс буде містити 10 послуг.

Проект еМалятко передбачений указом президента України. Він дозволяє батькам безпосередньо в пологовому будинку подати заяву та отримати 10 держпослуг. Це державна реєстрація народження дитини, реєстрація місця проживання дитини, призначення допомоги при народженні дитини, реєстрація дитини в електронній системі охорони здоров'я, реєстрація народженої дитини в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків, походження дитини, що народилася, батьки якої не перебувають у шлюбі між собою, визначення приналежності дитини до громадянства України, присвоєння дитині унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, отримання посвідчень батьків багатодітної сім'ї та дитини з багатодітної сім'ї, призначення допомоги багатодітним сім'ям.еМалятко передбачає взаємодію між декількома державними реєстрами, що належать різним відомствам. У проекті задіяні дев'ять відомств - Мінцифра, Мін'юст, МВС, Мінекономрозвитку, Мінсоцполітики, МОЗ, Мінфін, міграційна і податкова служби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: