Що відомо про прибуття українців з Китаю (відео)

630_360_1582120476-2853

Літак з евакуйованими українцями приземлився у Борисполі. Там він дозаправиться пальним і вилетить у Міжнародний аеропорт міста Харків.

Про це повідомляє МВС України.

Раніше ІА Дивись.info з'ясовувала, куди планують повезти українців з Китаю.

За доповідями екіпажу та медперсоналу супроводу, всі на борту літака здорові та можуть продовжувати політ. На борт літака буде доправлено додаткове харчування і засоби індивідуального захисту.

Сьогодні зранку, 20 лютого, о 9:40 годині, український пасажирський літак спецрейсу «PQ 7302» із евакуйованими з КНР громадянами здійснив посадку в міжнародному аеропорту міста Бориспіль.

На борту повітряного судна авіакомпанії SkyUp перебувають 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі.

«Неодноразові суворі санітарно-епідеміологічні перевірки стану їхнього здоров’я, проведені китайською владою під час посадки на борт у КНР, під час проміжної посадки в м. Алма-Ати у Казахстані, а також контроль їхнього стану на борту літака під час польоту фаховими лікарями МОЗ України підтвердили, що всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби і є здоровими», - йдеться у повідомленні МВС.

Спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції їх буде доправлено на територію медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари» у Полтавської області.

Тим часом місцеві мешканці Нових Санжар опублікували у мережі відео, на якому правоохоронці забезпечують дотримання порядку поруч санаторію.

https://www.facebook.com/iryna.zemlyana/videos/pcb.10159606648494966/10159606646164966/?type=3&theater

Для цього також залучили військову техніку, зокрема БТР.

Напередодні місцеві жителі Нових Санжар у знак протесту проти розміщення евакуйованих українців з Китаю перекривали дорогу. Протестувальники стверджували, що медзаклад не підлаштований під карантин.

https://www.facebook.com/exo.in.ua/videos/498867780822904/?v=498867780822904

У поліції Полтавської області повідомили про «короткострокову сутичку», яка виникла на дорозі міжрегіонального значення в Нових Санжарах, куди 20 лютого везтимуть евакуйованих з Китаю громадян.

«При спробі поліцейських розблокувати проїжджу частину, деякі учасники акції чинили опір, виникла короткострокова сутичка. Для припинення правопорушення працівники поліції встановили більш ніж 10 найбільш агресивно налаштованих людей, роз’яснили їм юридичні наслідки вчинення протиправних дій та провели превентивні бесіди», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Стоятимуть до ранку: як у Винниках люди блокують можливий приїзд евакуйованих з Китаю у госпіталь ветеранів (фоторепортаж)

20 лютого влада офіційно підтвердила, що евакуйованих з Китаю українців після дозаправки у «Борисполі» і прибуття в аеропорт Харкова відвезуть у медцентр Національної гвардії України «Нові Санжари» у Полтавської області.​ На борту літака 45 громадян України і 27 іноземців​. Чиновники з посиланням на медиків запевняють, що «всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби і є здоровими».​

Літак приземлився в аеропорту «Бориспіль» близько 9:40. Перед цим він майже дві години кружляв над територією Харківської області.​

Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька повідомила про підготовку кількох локацій у різних регіонах для 14-денного карантину евакуйованих українців та іноземців із китайського Уханя у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: