Стоятимуть до ранку: як у Винниках люди блокують можливий приїзд евакуйованих з Китаю у госпіталь ветеранів (фоторепортаж)

IMG_6383

Сьогодні протягом дня на території Львівського обласного госпіталю ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи відбувається протест. Люди досі не розходяться та збираються ночувати на місці.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info з місця подій.

Протестувальники з числа місцевих мешканців, медпрацівників госпіталю та активістів залишаються на території шпиталю біля заблокованих шинами в’їздів. У такий спосіб люди намагаються не допустити можливе поселення на двотижневий карантин українців, яких завтра евакуюють з ураженої коронавірусом провінції Китаю Ухань.

Таку реакцію людей спричинив раптовий наказ виписати усіх пацієнтів установи, який медики отримали вранці.

«Нам повідомили, що ми будемо начебто запасним варіантом. Але хворих всіх виписують. Водночас представник департаменту охорони здоров’я каже, що буцімто це неправда, а пацієнтам радить повертатися у палати», – сказала медсестра Ганна Загальська. Детальніше про це ми писали тут.

Після початку акції на території госпіталю у департаменті охорони здоров'я ЛОДА пояснили вказівку виписати пацієнтів симуляційними навчаннями, детальніше про це тут. За офіційними даними Львів не розглядається як місце для карантину евакуйованих з Китаю.

Пообіді пацієнти почали повертатися до палат, проте люди з-під стін шпиталю не розійшлися. Вони пояснюють, що побоюються небезпечного віруса, тому не хочуть, аби карантинна зона була у винниківському госпіталі. 

Зараз протестувальники принесли дрова та вже облаштували пункти обігріву біля розкладених шин, принесли стільці, а також запасаються їжею та водою, аби лишатися біля шпиталю до ранку. Ситуація під стінами шпиталю спокійна, люди не конфліктують, хоч і налаштовані рішуче. 

Нагадаємо, достеменно невідомо, у якому з міст приземлиться борт з евакуйованими українцями та яка саме медична установа прийме їх на двотижневий карантин. До України має прилетіти борт з 48 українцями та 29 іноземцями. Станом на 20.00 вони проходять контроль, борт має прилетіти в Україну завтра близько 8 ранку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: