Кабмін запрошує до Львова 600 іноземних айтішників

it
фото з відкритих джерел

Уряд підтримав пропозицію Міністерства цифрової трансформації щодо встановлення квоти на імміграцію іноземних спеціалістів для працевлаштування в українських ІТ-компаніях. До України запрошують 5000 фахівців.

 Про це інформує сторінка Мінцифри в Facebook.

Іноземні спеціалісти зможуть отримати посвідку на постійне проживання, що спростить їм життя в Україні в довготривалому майбутньому. Їм не потрібно буде отримувати щорічну робочу візу. «Квоти ж дають спеціалісту можливість проходити перевірку раз на 10 років і свободу обирати, де працювати й навіть створювати в Україна власний продукт», - пояснюють у міністерстві.

За даними Мінцифри, щороку українські університети випускають 15–17 тисяч ІТ-фахівців різних напрямків. У той же час в країні відкривається близько 40 тисяч вакансій для айтішників. Окрім того, певна частина українських спеціалістів їде працювати за кордон, деякі працюють на фрілансі. Імміграційні квоти покликані закрити потребу ринку у висококваліфікованих фахівцях.

«Також їхнє працевлаштування здійснюватиметься на тих самих умовах, що й для громадян України, у них не буде прив’язки до конкретних термінів перебування в країні, до конкретного місця роботи та посади. Іноземні ІТ-спеціалісти матимуть можливість створити ФОП», - йдеться в повідомленні.

Також 5000 квот для іноземних фахівців розподілили між містами України. Половину отримав Київ, 700 виділили Харкову, а по 600 - Львову, Дніпру та Одесі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: