Коли Львівщина закупить тест-системи на виявлення коронавірусу

630_360_1580470834-114

Тест-систем на виявлення коронавірусу, які будуть придбані за кошти виділені з обласного бюджету можуть з’явитися на Львівщині за півтори-два тижні.

Тест-систем на виявлення коронавірусу, які будуть придбані за кошти, виділені з обласного бюджету, можуть з’явитися на Львівщині за півтори-два тижні.

Про це у коментарі Дивись.info розповів т.в.о.директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько.

«Сьогодні має бути оголошення про початок процедури закупівлі за спрощено системою», – розповів Андрій Васько.

Під час брифінгу він розповів, що наразі аналізи роблять у Києві.

«Ми очікуємо від Києва тестів і експрес-тестів, які можна робити на одну особу і швидко. Наразі всі зразки аналізів відправляємо до Центру громадського здоров’я МОЗ», - розповів Андрій Васько.

Він додав, що наразі масові заходи в області не заборонені, а лише обмежені, їх можна проводити за нагальної потреби. Рішення щодо проведення масових заходів може приймати місцева влада.

Як розповів керівник Лабораторного центру МОЗ у Львівській області Роман Павлів, тривають спільні навчання із представниками Держпродспоживслужби, Львівської залізниці та іншими фахівцями. Окрім того, у школах проводять освітні лекції про шляхи запобігання коронавірусу.

«За останні дні ми мали дві змоги випробувати рівень взаємодії всіх служб при підозрі на коронавірус. Один випадок - реакція державної лікувальної установи, а другий - приватної. Варто відзначити, що обидва медичних заклади спрацювали належно. Була своєчасно подана інформаця, проведені заходи з розшифрування цих випадків. В обох випадках вірус не підтвердився. Приємно, що реакція медичної спільноти своєчасна та адекватна», – розповів  Роман Павлів.

За його словами, різні господарюючі суб’єкти та органи виконавчої влади на місцях в межах області мають чітко дотримуватися плану по боротьбі з грипом та коронавірусною інфекцією.

«Є рішення обласної ТЕБ та НС і доручення голови. Але інформація, яка до нас надійшла лише з половини територій, є неповною і не відповідає завданням, які поставлені в комплексному плані. Ми узагальнюємо цей матеріал, який маємо, і передамо голові ЛОДА, щоб він дав додаткові доручення більш відповідально до цього ставитися», – заявив Роман Павлів.

Як додав Андрій Васько, мали бути створені робочі групи щодо виконання плану заходів на місцях, в такі групи повинні обов’язково входити представники галузей охорони  здоров’я, освіти і транспорту.

Він також нагадав про потребу мешканцям, що прибули з-за кордону дотримуватися карантину.

«Повторно наголошуємо, після повернення з-за кордону, просимо перебувати на домашньому карантині до двох тижнів, контактувати зі своїм сімейним лікарем або через службу 103 з екстреною медичною допомогою, для отримання консультації та спостереження. Симптоми коронавірусу такі, як і у грипу – загальна слабість, ломота в тілі, підвищення температури, кашель. В багатьох моментах коронавірус перебігає безсимптомно або з дуже незначними симптомами, наприклад, незначним ринітом і першінням в горлі, тобто від найлегших форм і до таких, як при важкому грипі», – розповів т.в.о.директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько.

За інформацією міністерства охорони здоров’я України станом на 4 березня 2020 року у світі зареєстровано  93160  лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3198 – летальні. Одужало вже 50690 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: