Як харчуватися, щоби схуднути до літа: 10 правил

26B645D9-7B71-4DC7-B432-3D47B35BCA09-696x522-696x522-1-696x522-1-696x522

Колонка Уляни Ковбас, журналістки, фітнес-інструкторки та консультантки з правильного харчування.

Дівчата, літо вже через три місяці, а ми так хочемо бути стрункими та красивими на пляжі. Тож саме час налагодити свій режим харчування і позбутися поганих звичок, які руйнують наше здоров'я і фігуру.

Ловіть 10 порад, з якими ви зможете якісно і без шкоди для здоров'я скинути декілька зайвих кілограмів, позбутися набряків і покращити самопочуття.

  1. Ваш головний ворог – цукор. Заберіть його з раціону і ви побачите результати вже за тиждень. І я не лише про цукровані каву і чай, але й про десерти, які ми з вами так полюбляємо. Не забувайте, що фруктоза не надто краща і має таку ж калорійність, як і цукор. Тому не обдурюйте себе, купуючи батончики у відділах для діабетиків.
  2. Відмовтесь від хліба та виробів з білого борошна: вареників, бутербродів, тостів, булочок і макаронів. Все це швидкі вуглеводи, які дають вам занадто багато зайвої енергії і будуть відкладатися на боках і животі. Надавайте перевагу кашам на обід (гречка, булгур, перловка, бурий рис) – це набагато корисніше для фігури, а також і для здоров'я. У кашах є багато вітамінів, мікроелементів і клітковини, незамінних для нашого організму, а ще вони засвоюються повільніше, тому у нас є всі шанси використати енергію, яку отримуємо споживаючи ці продукти.
  3. Не об‘їдайтеся ввечері і не наїдайтесь перед сном. Часто причиною цього стає недостатнє споживання їжі протягом дня. Тому заздалегідь передбачте час для повноцінного сніданку і обіду. Що ж їсти на вечерю? Легкий салатик і шматочок м‘яса птиці або риби – найкращий варіант. Можете також вечеряти яйцями та сиром, саме ці продукти є високобілковими й при цьому не містять великої кількості вуглеводів, а отже, не позначаться на вашій фігурі негативно.
  4. Обов‘язково снідайте. Пропустите сніданок, заповільните обмінні процеси і схуднути буде вже важче. А ще будете хотіти солодкого протягом дня, бо організм потребуватиме енергії.
  5. Відчуваєте голод – робіть корисні перекуси. Найкращий перекус – не печиво і не шоколадки, а молочні продукти: йогурт (пильнуйте, щоб був без цукру у складі), кефір, сир. Перекушувати фруктами ввечері не раджу – це швидка енергія, яку ви навряд чи витратите, а отже – зайві кілограми. А ось до обіду фрукти – чудовий варіант. Вітамін С всім нам потрібен. Але не кілограми фруктів на день, а 1-2 штуки.
  6. Не вживайте алкоголь. 1 грам спирту – 7 ккал ( навіть якщо це сухе вино), і вони 100% підуть нам під шкіру в жир, адже це так звані порожні калорії. Як альтернатива під час застіль вода з лимоном – суперваріант.
  7. Напав жор? Не можете себе контролювати? Приготуйте салат! Капуста, помідори, огірки, зелень і трішки олії. Енергії (калорій) в овочах мало, а шлунок вони вам заповнить і відчуття голоду мине.
  8. Будьте обережними з корисними продуктами: горішки і сухофрукти – круто, але споживайте їх в малих дозах. Це калорійна бомба. Мед – корисно, але не більше 1 чайної ложки в першій половині дня. Тому все в міру, якщо хочете бути стрункими.
  9. Пийте воду, а не тільки чай і каву. 1 літр води на кожні 30 кг ваги – і добову норму отримаєте. Пийте воду впродовж всього дня, а не всю денну норму за один раз, так вона добре засвоїться. А ось про соки і газовані води краще забути – це лише зайвий цукор, а отже, зайві калорії.
  10. Збільшіть кількість білкових продуктів у денному раціоні: яйця, сир, м'ясо і риба. Вони покращать якість вашого тіла, адже є будівельним матеріалом для м'язів. Більше м'язів – красивіші форми.

І останнє, не забувайте про регулярні тренування. Це запорука здоров'я і гарного зовнішнього вигляду, а ще хороший бонус при схудненні – додатково спалені калорії.

Читайте також: Як підкорити шпагат

Бути струнким – чудово, а ще краще – бути здоровим. Не виснажуйте себе дурними і шкідливими дієтами. Живіть у задоволення, і нехай це буде не їжа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: