Як змінилися ціни на квартири у новобудовах Львова (інфографіка)

apartment-architecture-balcony-259950-696x415

Березень 2020 року став одним з найбільш складних періодів у новітній історії України. Пандемія COVID-19, падіння цін на нафту, просідання фондових ринків і курсові коливання вдарили по світовій економіці. Потрапив під удар і ринок нерухомості, зокрема сегмент новобудов.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Пандемія та запроваджений карантин дезорієнтували і не на жарт налякали як покупців, так і забудовників. Попит різко просів на початку обмежувальних заходів і лише згодом, коли українці акліматизувались, почав відновлюватись.

Читайте також: У компанії «Львівська Мрія» розповіли, як працюють з покупцями під час карантину

Відхилення купівельних настроїв та курсові гойдалки вплинули і на середню вартість квадратного метра. У постійний аналітиці на основі даних ЛУН.ua аналізуємо, що відбувається із цінами на квартири в новобудовах Львова і як змінилась ціна протягом місяця.

Середня вартість квадратного метра в ЖК Львова

Середня вартість квадратного метра на новобудови в березні становила 16400 грн/кв.м, що на 500 гривень більше, ніж попереднього місяця.

Мінімальна ціна на квартири в новобудовах Львова наразі зафіксувалася на рівні 1200 грн/кв. м. Ціна порівняно з попереднім місяцем зросла на 200 гривень.

Середня вартість квартир у березні 2019 була 15900 грн/кв.м, мінімальна — 10500 грн/кв.м.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вартість квадратного метра в житлових комплексах: зріз за районами Львова

Всі райони у березні продемонстрували зростання цін. Найбільше в березні підскочили ціни на житло у Галицькому районі — найдорожчому районі Львова. Тут квадратний метр зріс одразу на 4100 гривень до 32200 грн/кв.м.

У Шевченківському районі ціни на новобудови зросли в середньому на 1400 гривень — до 17500 грн/кв.м, у Залізничному на 2200 гривень — до 21000 грн/кв.м, у Личаківському на 2500 гривень — до 24500 грн/кв.м, у Франківському на 3700 гривень — до 25200 грн/кв.м та у Сихівському на 1700 гривень — до 18900 грн/кв.м.

Динаміка цін у доларах

У доларах за міжбанком середня ціна у Львові до кінця березня 2020 року становить 630 доларів за кв. м. Ціна в порівнянні з минулим місяцем впала на 20 доларів. Мінімальна ціна становить 400 доларів за кв. м.

У березні 2019 квадрат у доларах у новобудовах Львова коштував 590 доларів, а мінімальна вартість була — 390 доларів.

Таким чином, за рік зростання мінімальної та середньої ціни в доларах становило 10-40 доларів.

Читайте також: Коронавірус і нерухомість: як карантин вплине на ринок житла

Що чекати від цін на нерухомість далі

Зараз важко прогнозувати будь-яку динаміку на перспективу. Проте вплив коронавірусу та інших макроекономічних факторів на українську економіку позначиться на купівельної спроможності. Попит на житло просяде, особливо це стосується житла формату мас-маркет. Просідання позначиться на продажах, у деяких забудовників вони просядуть, що вдарить і по динаміці будівництва. Проте за спадом (він триватиме, за прогнозом, кілька місяців і пік припаде на літний період, зокрема червень) почнеться поступове відновлення.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції. У будинку буде 165 квартир. Обрати свою можна на сайті проекту.

Читайте також: Все для комфорту мешканців: яким буде новий житловий комплекс на вулиці Під Голоском

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того, він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з поштукатуреними стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO) та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проектом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проекту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

Львівська Мрія — на ринку Львова вже понад 7 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК «Львівська Мрія» в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проектування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

ЖК «Львівська Мрія» неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі «Кришталева цегла».

ЖК «Львівська Мрія» — помешкання створені для вашого щасливого життя!

Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11, вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: