Зеленський доручив уряду перевести усі держпослуги в онлайн

дія

Президент Володимир Зеленський дав завдання Кабінету міністрів забезпечити можливість надання громадянам України можливості отримувати всі державні послуги онлайн.

Про це він заявив під час презентації цифрового ID-паспорта та біометричного закордонного паспорта громадянина у мобільному застосунку «Дія», передає Укрінформ.

«Я переконаний і ставлю таке завдання нашому уряду, щоб усі послуги від держави українці мали можливість отримувати повністю онлайн без необхідності оббивати пороги будь-яких кабінетів чиновників», - сказав Зеленський.

Президент висловив переконання, що автоматизація взаємодії громадян з державою, є, перш за все, прозорістю, можливістю прослідкувати кожен крок чиновників і кожне рішення конкретної посадової особи.

За його словами, такі нововведення є практичною боротьбою з корупцією на всі рівнях.

Водночас глава держави розповів, що на початку квітня розпочав роботу Єдиний державний вебпортал електронних послуг, а зараз українці онлайн можуть отримати вже 27 послуг. Зеленський зауважив, що із початку цього місяця порталом уже успішно скористалися понад 100 тисяч українців.

«Ми були десяті, хто запровадив у світі цифрові водійські посвідчення та свідоцтва про реєстрацію, тепер стали одними з перших, хто реалізував цифрові паспорти», - підкреслив Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: