В Україні з'явилися платні камери в СІЗО

сізо
ілюстративне фото

Сьогодні запустили функціонування платних камер з поліпшеними умовами розміщення в українських слідчих ізоляторах.

Про це написав Міністр юстиції Денис Малюська на сторінці в соцмережі.

«Першим справився Київський СІЗО – запрацювали 4 камери: одна 2-місна, одна 3-місна та дві 4-місні. Решту українських СІЗО підтягнуться трохи згодом.

Вартість розміщення у Києві залежить від терміну, за який здійснюється оплата: 2 000 грн. за добу, 8 000 грн. за тиждень та 12 000 грн. за місяць.

Для зручності на наступному тижні забезпечимо можливість оплати онйлан на сайті «Онлайн будинок юстиції».
Отримані кошти СІЗО будуть спрямовувати на підтримання належних умов утримання у безкоштовних камерах та на покриття собівартості утримання камер з поліпшеними умовами», - написав Малюська.

Разом із тим міністр заперечує, що мова йде про «ВІП-камери» та що ця ініціатива порушує права людини:

«Це точно не «ВІП-камери», як видно із фотографій нічого надзвичайного ми не пропонуємо і не забезпечуємо. Ми надаємо можливість користуватися більшою ніж звичайно площею камер, а також базовим обладнанням на кшталт холодильника, телевізора або столового приладдя. Ну і ремонт не сторічної давнини як це часто трапляється у наших слідчих ізоляторах.

Читайте також: Дурість, яку нам намагаються видати за псевдореформи, – експерт про платні СІЗО

Наявність платних камер не порушує прав людини. Як і раніше, ми забезпечуємо функціонування безкоштовних камер і їх стан не тільки не погіршиться, а навпаки буде поліпшений за рахунок доходів, які генеруватимуть платні камери.
При цьому слід пам’ятати, що мова йде про слідчі ізолятори, тобто місця, де утримуються люди, щодо яких немає вироку суду і які вважаються невинуватими у вчиненні злочину. Якщо особа з точки зору закону невинувата – ми не повинні обмежувати її у можливості оплатити ліпші умови проживання», - зауважив міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: