«Молодь може»: львів'янин створив Всеукраїнську платформу для молоді

group-of-people-seated-around-a-table-having-a-discussion-3184311
фото: fauxels

Молодіжна політика в Україні стрімко розвивається, адже юних ідейників стає все більше. Утім ресурсів задля збагачення досі бракує. Двоє друзів створюють унікальний проєкт.

Молодіжна політика в Україні стрімко розвивається, адже юних ідейників стає все більше. Утім ресурсів задля збагачення досі бракує. Один хлопець створює унікальний проєкт.

«Молодь може» - це Всеукраїнська платформа для молоді та про неї.

Створив її львів'янин Дмитро Донченко, що ще зі студентських років вів активну молодіжну громадську діяльність. Він заснував громадську організацію «Територія ініціативної молоді»,  де кожен юний та натхненний може знайти себе: тут пишуть, досліджують, спілкуються та розвивають добрі справи.

Дмитро Донченко - засновник ГО "Територія ініціативної молоді"

Засновник розповів ІА Дивись.Info, як виникла ідея започаткування проєкту, та що планується у майбутньому.

Дмитро Донченко, як голова молодіжної ГО, думав над тим, як взаємодіяти з багатьма юними людьми.

«Я стажуюсь у Апараті Верховної Ради в комітеті молоді та спорту і мене турбує питання молоді, молодіжної політики, комфортності перебування їх в країні. Одного разу я сидів в інтернеті, та натрапив в ютуб. Знаю, що набирає обертів україномовний контент, утім новин про молодь, по суті, контенту бракує. Є точкові осередки, але вони розкидані та не зрозумілі», - розповідає Донченко.

Діма розповідає: про активну молодь повинні знати більше, а назва - добре підходить концепції проєкту.

«Коли питання постало назви нашого спільного проєкту з ГО "ТІМ" та проєктом "Типові журналісти" було багато цікавих назв, проте найкраще підходить «Молодь може»». - говорить активіст.

Плани на майбутнє

Цей проєкт не буде просто показувати те, що творять інші, а й паралельно мотивуватиме тих, хто сидить на місці. Дмитро Донченко з часів студентства замислювався на тим, чим справді є молодіжна політика.

«Є багато популярних фраз: «молодь- це рушій змін, наше майбутнє тощо, втім здебільшого цим користуються люди, що хочуть  від них так звану вигоду. Зараз більшість слідкує за трендами в політиці, з'явилось багато лідерів думок, та, на жаль, вони забувають про молодих людей, які є нашим майбутнім», - додав Донченко

Формат

«Від себе додам, «Молодь може» — це поєднання крутої інформації про молодь, успіхи на одній платформі. Ми створюємо  телеграм канал , обов'язково ютуб. Ми використовуємо його для підвищення популярності та активності залучення молоді до активностей громадських організацій», - розповідає хлопець.

Окрім цього, на ресурсі будуть розповідати  про активістів, волонтерів, що формують, власне, молодіжну політику в країні, яка розкриває Україну в різних напрямках. Це не лише про активістів, а й - про молодіжні простори. Це також все, що їх турбує, про їхні проблеми та актуальні новини.

Як засновник бачить розвиток проєкту

Дмитро поки формує остаточний варіант відтворення, утім вже складений план реалізації.

«Там будуть різні рубрики: запрошення успішних людей, що творять молодіжні ініціативи, розвивають  чи ті, хто сам ще юний, та вже надихає. Серед них багато громадських активістів та молодих підприємців. Здебільшого ті, хто створює щось нове та не бояться змін , вони придумують щось цікаве та нове — від стартапів до креативного підприємництва», - ділиться Донченко.

Окрім цього, в «Молодь може» проводитимуть зустрічі з нардепами, працівниками міністерств, де відбуватимуться обговорення нагальних проблем молоді.

«Хочеться набрати команди в кожному місті України. Перші - це  Львів і Київ. Київ будемо курувати самотужки, а щодо Львова сподіваємось на допомогу місцевих активістів з ГО "Територія ініціативної молоді", зі столиці нам допоможуть "Типові журналісти", з них, безпосередньо, в різних містах є амбасадори. Думаю, вони теж залучаться до молодіжної політики на місцях. Наше бажання - розповісти про кожного з різних міст України», - підсумував Донченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: