Найбільша львівська спільнота у Facebook перетворюється на політичну партію

IMG_8688

Засновник «Варти-1», депутат Львівської міськради фракції «Укроп» Ігор Зінкевич та депутат ЛМР із фракції «Народний контроль», керівник «Народної самооборони» Валерій Веремчук підуть на вибори під брендом нової партії – «Варта».

У партії також будуть керівниця ГО «Варта700» Наталія Шелестак та голова ГФ «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський, який неодноразово брав участь у пікетах Львівської міської ради. Інші прізвища назвати обіцяють згодом, передає Tvoemisto.tv.

Найбільшу львівську спільноту у Фейсбук «Варта-1», що налічує понад 270 тисяч учасників, створили для логістики у час Майдану. З її допомогою львів’яни інформували один одного та правоохоронців про правопорушення в місті. Учасники спільноти після «Ночі гніву» допомагали забезпечувати порядок, використовуючи інтернет-рації Zello, організовували пробіги, патрулювали вулиці та допомагали на барикадах.

Популярність «Варти» зростала також завдяки інформації про кримінальні та надзвичайні події в місті. Ігорю Зінкевичу, який тоді працював інженером-програмістом Нацполіції у Львівській області, вдавалось першим повідомляти про такі випадки. З жовтня 2019 року Ігор Зінкевич став помічником директора галереї мистецтв, 17 червня 2020 року стало відомо про створення партії «Варта».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: