У Литві скасували обов'язкову самоізоляцію для українців

40

Для тих, хто прибуває з України, Литва скасувала самоізоляцію. Раніше була вимога про обов’язкову ізоляцію протягом 14 днів.

Про це повідомляє baltic-course.

Міністерство охорони здоров’я Литви заявило, що для жителів країни, які повертаються з Хорватії, з понеділка обов’язкова двотижнева ізоляція для запобігання поширенню коронавірусу. Своєю чергою для тих, хто прибуває з України, вона не потрібна.

Читайте також: У МОЗ нагадали правила самоізоляції

Такий же порядок зараз діє стосовно громадян Люксембургу, Португалії, Болгарії та Румунії. Тим, хто прибуває з Ісландії та Іспанії, з понеділка також буде рекомендовано ізолюватися.

Раніше повідомлялось, що Литва відкриває авіасполучення з Україною у випадку, якщо ситуація з пандемією не буде загоструватись.

Додамо також, зараз діє поділ на країни «зеленої» та «червоної» зон. Таким чином, список першої поновлюють території, де кількікість інфікованих осіб йде на спад. Люди, які прибувають до України із «зеленої зони», зможуть не проходити самоізоляцію. Однак, іноземці з усіх країн повинні мати поліс медичного страхування.

Зараз для українських туристів відкрито понад 25 напрямів. Зокрема у міністерстві закордонних справ зазначили: головним критерієм для можливостей подорожувати є ситуація всередині країни.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: