Новий очільник НБУ заявив про масштабне майбутнє банку

detail_image_ed32887cf3828ceab97eda0f39afead9
Кирило Шевченко, очільник НБУ // Фото: Незалежна Асоціація Банків України

Новообраний очільник Національного банку України Кирило Шевченко вважає, що за 5 років Україна може стати регіональним фінансовим хабом, куди будуть прагнути вкладати довгострокові кошти інвестори з усього світу.

Про це він заявив під час його представлення Президентом України Володимиром Зеленським.

«Національний банк продовжить політику співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та інвесторами. Я вірю, що за 5 років Україна може стати регіональним фінансовим хабом, куди будуть прагнути вкладати довгострокові кошти інвестори з усього світу», – сказав Шевченко.

За його словами, Нацбанк і надалі буде підтримувати виконання основних стратегій державних банків. Сьогодні реформа корпоративного управління держбанків одна з найуспішніших в країні. Саме завдяки цій реформі держбанки стали ефективними установами державного сектору.

«Головне для НБУ – забезпечувати макроекономічну стабільність і стійкість фінансового сектору», – підкреслив Шевченко.

Нагадаємо, що в понеділок, 20 липня, Президент України Володимир Зеленський офіційно представив нового голову Нацбанку.

Додамо, що 16 липня Рада призначила на посаду голови Нацбанку голову правління «Укргазбанку» Кирила Шевченка. До нього посаду очільника НБУ обіймав Яків Смолій, який 1 липня  оголосив, що написав та подав президенту України заяву на звільнення у зв’язку з відставкою за власним бажанням. Він пояснив це тим, що протягом тривалого часу на Національний банк України здійснюється систематичний політичний тиск. 3 липня парламент звільнив Смолія.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: