Степанов розповів, яким буде наступний крок у реформуванні медицини

степанов

У Міністерстві охорони здоров'я вирішили провести тотальну реформацію системи медицини в Україні. Так, у понеділок, 20 липня, створено платформу з координації міжнародної технічної допомоги.

Про це заявив очільник відомства Максим Степанов під час брифінгу у вівторок, 21 липня.

«Учора в Міністерстві охорони здоров'я запрацювала платформа з координації міжнародної технічної допомоги. Була створена секторальна робоча група, до якої увійшли міжнародні партнери України та донори», - заявив міністр.

Уже вчора відбулось перше онлайн-засідання, у якому взяли участь ЮНІСЕФ, представництво ООН в Україні, Світовий Банк, ЄБРР, ЄІБ, велика кількість посольств.

Навіщо створили платформу

За словами Максима Степанова, в країні хочуть, аби міжнародно-технічна допомога, яка надається Україні в галузях охорони здоров'я, була максимально систематизована, аби в МОЗ мали чітке уявлення, як діти та куди рухатись завдяки міжнародно-технічній допомозі.

«Окрім цього, буде створено підгрупи, які будуть працювати по різних напрямках системи охорони здоров'я — це громадське здоров'я, моделі фінансування системи охорони здоров'я, розвиток електронного здоров'я», - розповів Степанов.

Тобто, до уваги візьмуть всі головні напрями в реформуванні медицини.

«Ми чітко визначили, в який спосіб ми будемо працювати, і думаю, що результати наших засідань і цих секторальних груп, ми побачимо вже дуже скоро».

Нагадаємо, 14 липня в Україні запрацювала Медична рада, завдяки якій система охорони здоров’я в Україні має вийти на новий рівень та покращити умови надання допомоги пацієнтам. Зокрема, до складу відомства ввійшли провідні фахівці у галузі медицини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: