В Україні запрацювала Медична рада: хто обійняв керівні посади

e9eced6-unnamed
Фото з вільних джерел

На початку липня у міністерстві охорони здоров'я анонсували створення Медичної ради, до складу якої увійдуть найкращі фахівці системи охорони здоров'я України. Окрім цього, головна мета відомства — покращення дійсних умов надання медичної допомоги та здійснення консультацій щодо питань довкола медичної практики в країні.

Так, у понеділок, 13 липня, відбулась перша зустріч очільника МОЗ Максима Степанова із членами новоствореної медичної ради.

Про це міністр розповів під час традиційного брифінгу щодо поширення коронавірусної хвороби COVID-19 у вівторок, 14 липня.

Він зазначив, що під час засідання було обрано представників, хто опікуватиметься першочерговими процесами в органі. Безпосередньо, заступником очільника Медичної ради став Василь Васильович Лазоришенець — провідний кардіохірург України та Європи, а також директор Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова НАМН України.

Василь Лазоришинець обійняв посаду заступника Медичної ради

Медичному працівнику 63 роки, він народився на Закарпатті, в невеликому селищі Сокирниця. Лазоришинець є заслуженим лікарем України з 1999 року, доктором медичних наук, а з 2004 року — й професором. З 2017 року Василя Лазоришина призначили академіком Національно академії медичних наук України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки (2005), директор ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова НАМН України».

З 2016 року очолює кафедру хірургії серця та магістральних судин.

Секретарем медичної ради обрано Сергія Дуброва - лікаря-анестазіолога, професора, який зараз знаходиться в епіцентрі подій довкола COVID-19.

Дубров Сергій Олександрович - секретар Медичної ради України.

Закінчив І медичний факультет Національного медичного Університету імені О.О. Богомольця в 2000 році. Після закінчення університету пройшов інтернатуру та вступив до магістратури без відриву від виробництва за спеціальністю «анестезіологія» на кафедру анестезіології та інтенсивної терапії Київської медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика. У 2002 році закінчив інтернатуру зі спеціальності «анестезіологія» та захистив магістерську роботу за темою: «Вентилятор-асоційована пневмонія», отримав сертифікат лікаря-спеціаліста та диплом магістра медицини.

У 2016 році Сергія Дуброва обрали президентом Асоціації анестезіологів України. Згодом, з 19 січня 2018 року Дубров обіймає посаду головного наукового співробітника ДУ «ІПАГ ім. акад. О.М. Лук’янової НАМН України.

«Учора відбулось перше засідання. Основним завданням медичної ради є поради щодо реформування медицини, втілення нових медичних технологій, розвиток нових високоспеціалізованих технологій, питання освіти, яким чином її будувати тощо», - зазначив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Він також наголосив, що це була жива дискусія: питань дуже багато для майбутнього розгляду.

До слова, засідання медичної ради відбуватимуться двічі на місяць.

«Я намагався пубудувати дієвий орган нашої медичної ради. Звичайно, коли ми обирали склад медичної ради, мені було дуже важко, тому що на превелике щастя в Україні дуже багато класних лікарів не тільки з точки зору України, а й — з точки зору Європи», - прокоментував Степанов.

Нагадаємо, Медична рада стане органом влади при міністерстві охорони здоров'я, а до її компетанції ввійде розгляд таких питань:

  • розробка та внесення міністру охорони здоров’я змін щодо реформування системи охорони здоров’я;
  • надання пропозицій щодо визначення пріоритетів стосовно використання міжнародної технічної допомоги, беніфіциаром якої визначено МОЗ;
  • кредитування, у тому числі МОЗ буде радитись зі спеціалістами з приводу належного використання цих коштів;
  • надання пропозицій щодо впровадження у практику закладів охорони здоров’я нових та існуючих медичних технологій — іноземних практик, які покращують процес лікування чи ефективніші , з точки зору лікування, пацієнтів;
  • аналіз пріоритетних напрямків системи охорони здоров’я та результатів наукових досліджень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: