У Польщі Новаку висунули офіційні звинувачення у корупції

b6ccf35aff414a2447316a0f23fb42c1
Славомір Новак -ексочільк Укравтодору// Фото: Апостроф

Польська прокуратура висунула офіційні звинувачення колишньому міністру транспорту Польщі та ексочільнику Укравтодору Славоміру Новаку у керівництві організованою злочинною групою, яка отримувала неправомірну вигоду від корупції.

Про це повідомила речниця відомства Мірослава Хир, передає Польське Радіо.

«Окружна прокуратура у Варшаві звинуватила колишнього міністра транспорту Славоміра Новака у керівництві організованою злочинною групою, яка отримувала неправомірну вигоду від корупції», — йдеться у повідомленні.

За словами Хир, двох інших затриманих — Даріуша З. та Яцека П. — обвинувачують в участі в організованій злочинній групі, відмиванні грошей та прийнятті майнових вигод.

Зазначається, що Новак підозрюється у вимаганні та прийнятті матеріальних та особистих благ в обмін за присудження приватним особам договорів на будівництво та ремонт доріг в Україні, а також у відмиванні грошей внаслідок цього злочину.

«У результаті він отримав понад 1,3 млн злотих (9,2 млн гривень — ред.)», — заявила Хир.

Нагадаємо, у понеділок, 20 липня Центральне антикорупційне бюро Польщі затримало Славоміра Новака. У розслідуванні бере участь й Національне антикорупційне бюро України.

Пізніше НАБУ повідомило, що одному з представників злочинної групи на чолі з колишнім в.о. голови «Укравтодору» Славоміром Новаком оголосили про підозру у Львові.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: