Луцькому терористу обрали запобіжний захід

2020-07-21t105251z_239998790_rc2mxh9ko92b_rtrmadp_3_ukraine-hostages-pic4_zoom-1500x1500-9249-730x411

У четвер, 23 липня, відбулось слухання щодо справи Максима Кривоша, що захопив у заручники пасажирів приміського автобуса «Криснилівка-Берестечко». Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 діб без можливості внесення застави.

Сам терорист наполягав проти апеляції, та зазначив під час слухання, що продовження цієї ситуації ще буде.

Так, Максим Кривош з псевдонімом Плохой перебуватиме під вартою до 18 вересня 2020 року.

Нагадаємо, у вівторок, 21 липня, близько 10 години ранку стало відомо про те, що водій з псевдонімом Максим Плохой зупинився у центрі Луцька, на площі Театральній та взяв у заручники всіх пасажирів міжміського маршруту «Краснилівка-Берестечко» — 12 людей та водія автобуса.

Окрім цьго, він зателефонував у правоохоронні органи, де представився та повідомив про вимоги, які повиннен виконати президент України, топчиновники, міністри та представники релігії.

Згодом з’ясувалось, що чоловік – 44-річний уродженець Росії, сам має Рівненську прописку та двічі сидів за ґратами. На місці працювали оперативники, на Волинь відправився очільник МВС Арсен Аваков. Зловмисник втупав у перемовини з журналістами та родичами заручників, де вимагав масштабного поширення його вимог у засобах масової інформації.

Сам міністр Арсен Аваком наполягав на тому, аби медійники були обережними зі своїми висловленнями щодо ситуації, оскільки терорист постійно моніторив всі коментарі. Після кількагодинного утримання людей в салоні автобуса, Максим Плохой все ж дозволив передати заручникам воду, та зазначав, що часу на виконання його вимог дедалі менше.

Президент України Володимир Зеленський оприлюднив відео, в якому виконав умову терориста, після цього відпустили трьох заручників. Пізніше Максим Плохой здався: його затримали, а людей відпустили.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: