У ВООЗ розповіли, хто є найбільшим поширювачем коронавірусу

1545223079_b33fd8a0-75d5-11e8-a804-c13b24a00d93
Фото ілюстративне, з вільних джерел

Представники Всесвітньої організації охорони здоров’я та органів із питань громадського здоров’я кількох країн Європи вважають, що молодь нині є головним поширювачем коронавірусу.

Про це в інтерв’ю BBC заявив регіональний директор ВООЗ у Європейському регіоні Ганс Клюґе.

«Ми отримуємо повідомлення від органів охорони здоров’я деяких країн про те, що більше частка людей з новою інфекцією спостерігається серед молоді. Для мене це достатньо твердий аргумент, аби переосмислити те, як краще це донести до молодих людей», — сказав він.

Як зазначає BBC, про молодь як основних поширювачів коронавірусу говорять і в інших країнах Європи. Так, у Нідерландах виявили, що серед людей молодшого віку вірус поширюється швидше, ніж серед старших.

А очільниця департаменту охорони здоров’я французького регіону Бретань Анн-Бріяк Білі заявила, що нещодавні спалахи COVID-19 там пов’язані з поведінкою людей віком 18-25 років, які не дотримуються соціального дистанціювання.

Нагадаємо, поки не існує жодної офіційно підтвердженої вакцини від коронавірусу, втім у Оксфордському університеті раніше заявили, що ліки винайдуть до кінця 2020 року та розповіли, скільки вона коштуватиме. Окрім цього, в Міністерстві охорони здоров'я розповіли, що вакцина проти коронавірусу з'явиться в Україні одразу після того, як її визнають такою, що здатна вилікувати проти COVID-19.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: