Криклій розповів, коли в Україні запрацює е-квиток

elektronniy-kviok-1

Уже з серпня 2020 року Єдиний електронний квиток на всі види транспорту по Україні  запрацює.

Про це в ефірі одного телеканалу розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За словами міністра, Україна стане однією з небагатьох європейських країн, які запустять цю програму не в межах одного міста.

«Це об’єднання всіх видів транспорту: залізничного, внутрішнього авіасполучення, автобусних перевезень і муніципального. Починаємо все у межах країни, а потім можна буде підключати і міжнародні перевезення», – розповів Криклій.

Київ, Харків і Дніпро вже протестували свою систему єдиного квитка. Там він працюватиме у межах муніципального транспорту.

Криклій показав, як наразі виглядає квиток: має розмір аркушу А4, на ньому є кілька QR-кодів та детально розписана логістика для пасажирів.

Остаточний варіант Е-квитка буде іншим, обіцяє Криклій. За словами міністра, фактично це буде звичайний невеликий білет з єдиним QR-кодом, який об’єднає всі необхідні види транспорту, який для себе обере пасажир. Придбати квиток можна буде на сервісі Smart Ticket орієнтовно за тиждень. Тоді й запрацює послуга єдиного Е-квитка.

«Починаємо з нічних потягів за напрямками Харків, Львів, Київ і метрополітен підключаємо. Це початковий етап – нічні потяги і метрополітен. Орієнтовно протягом місяця – весь муніципальний транспорт Києва», – розповів міністр Владислав Криклій.

До слова, електронний квиток — універсальний аналог оплати транспорту готівковим чи безготівковим методом, окрім цього, вважається, що впровадження Єдиної системи оплани проїзду пасажирами за допомогою такого квитка знешкодить корупції в транспортній галузі, оскільки відтепер водій не буде відволікатись на видачу решти пасажирам тощо.

У Львові пообіцяли впровадження е-квитка у серпні-вересні 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: