Зеленський вимагає від уряду створити «величезну кількість робочих місць»

зеленський
фото ілюстративне

Президент Володимир Зеленський запросив від міністра економіки інформацію про те, які заходи вживає уряд для захисту українців від негативного впливу епідситуації.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Міністр економіки повідомив, що уряд відшкодовує дві третини зарплати 358 тис. громадян, працевлаштованих 180 тис. ФОПів, які перебувають у вимушених тимчасових відпустках, і тому втратили зарплату.

Уряд також максимально спростив виплати по безробіттю, що допомагає отримати їх 510 тис. українців. Окремо міністр зупинився на запуску програми кредитування «5-7-9%» і компенсації податкових ставок аграріям.

Читайте також: Українцям компенсують втрачений заробіток через самоізоляцію — Мінсоцполітики

Президент у відповідь зазначив, що сумнівається в тому, що ці програми предметно допомагають більшості українців.

«Це красиво звучить. Але багато хто постраждав, втратили роботу, пішли у вимушену відпустку. Загалом люди сьогодні отримують набагато менше. Держава повинна давати або можливості робити щось самому, або забезпечувати місцем роботи. Настав той момент життя, коли треба створювати величезну кількість робочих місць. І перезапуск державних підприємств, промисловості повинен зіграти в цьому стратегічну роль», — сказав Зеленський.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль додав, що зараз уряд витрачає мільярди на підтримку бізнесу, що зберегло сотні тисяч робочих місць і працевлаштувало 240 тис. осіб.

Нагадаємо, наприкінці липня у Національному банку заявили про невтішні прогнози щодо підвищення рівня безробіття в Україні, причиною чого, насамперед, став карантин, спричинений поширенням коронавірусної хвороби COVID-19. У інфляційному звіті за липень йдеться про те, що безробіття до кінця 2020 року сягне 10%, а не 9,5%, які регулятор прогнозував ще у квітні.

Додамо також, до 3,1 млн українців або 17% від робочої сили на піку карантину знаходились у стані прихованого безробіття – зайнятість цих людей була зменшена або вони були відправлені у неоплачувану відпустку.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: