Google презентувала свої перші 5G-смартфони

pixel4a1

Корпорація Google представила свій новітній бюджетний смартфон Pixel 4a, який увійшов в лінійку Pixel 4, представлену ще у 2019 році.

Апарат вартістю 349 доларів отримав 5,81-дюймовий OLED-екран з роздільною здатністю FullHD + і точковим вирізом під фронтальну камеру 8 Мп, а також процесор Qualcomm Snapdragon 730G і 6/128 Гб оперативної та постійної пам'яті.

Читайте нас в Telegramперевірені факти, тільки важливе

Попри компактні розміри, пристрій оснастили акумулятором досить високої місткості - 3140 мАг, який до того ж підтримує швидку зарядку на потужності 18 Вт через порт USB-C. Що стосується основної камери, то вона одинарна, має розширення 12 Мп, підтримує нічний і портретний режими знімання.

По всій видимості, Google Pixel 4a збирається конкурувати з iPhone SE, в тому числі й за ціною, пропонуючи недорогий апарат на чистому Android. Старт продажів новинки — 20 серпня.

Читайте також: Forbes назвав найдорожчі бренди світу у 2020 році

Плюси смартфона — великий обсяг пам'яті, три роки гарантованих оновлень Android (в Apple цей термін становить п'ять років, але й iPhone SE цього року продається дорожче), безкоштовні пробні підписки від Google на три місяці та навіть режим знімання зоряного неба в простій на перший погляд камері.

Мінуси смартфона це, звичайно, відсутність ширококутного об'єктива (в iPhone SE він також відсутній) і неможливість використовувати eSIM (в iPhone SE електронна сімка є).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: