«Інтертелеком» припиняє роботу в дев'яти областях України

1521553358_1478843385741_bulletin
Фото ілюстративне, з вільних джерел

З 1 вересня «Інтертелеком» обмежить надання послуг у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Рівненській, Чернівецькій, Донецькій і Луганській областях.

Про це повідомила пресслужба компанії.

«Сьогодні компанія «Інтертелеком» своєчасно виконала всі зобов’язання по проведенню радіочастотного рефармінгу, пов’язаного зі звільненням свого радіочастотного ресурсу для впровадження стандарту зв’язку E-GSM і запуску проєкту LTE-900 іншими операторами мобільного зв’язку», – йдеться в повідомленні.

«Інтертелеком» шукав інвестора для розгортання мереж LTE (стандарт 4G). Але «… тривала ситуація з карантинними обмеженнями… не дозволила досягти домовленості з зацікавленими інвесторами і вчасно оплатити вартість ліцензії на використання технології LTE», – пояснює компанія.

«Інтертелеком» хоче переглянути свою стратегію розвитку. Зокрема, відмовитися від частини радіочастотного спектра і сконцентруватися на регіонах з великою концентрацією абонентської аудиторії.

Заявка на переоформлення радіочастотного ресурсу компанії вже направлена ​​до Національної комісії з держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ).

LTE – стандарт бездротової високошвидкісної передачі даних для мобільних телефонів. Він заснований на мережевих технологіях GSM/EDGE UMTS/HSPA. LTE є природним оновленням для операторів з мережею GSM/UMTS і CDMA2000.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: