Як за кілька місяців існування компанія виграла тендерів на майже 30 мільйонів гривень

0000Tender

ТОВ «Гал Проф Центр», зареєстроване торік, у листопаді, виграло тендерів на майже 30 мільйонів гривень.

Останній тендер був на понад 700 тисяч гривень – постачання овочів, фруктів та горіхів для медичний реабілітаційний центр МВС України «Перлина Прикарпаття» у Трускавці. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель ProZorro.

Скрін з аналітичної платформи YouControl.

Угоду було підписано сьогодні, 7 серпня. Замовник запропонував суму контракту 729 тисяч гривень. На торги зголосилися ТОВ «Гал Проф Центр» та ФОП Христина Кононович. ТОВ запропонувало ціну 728460 гривень, натомість ФОП вартість не понижував. Тож переможцем оголосили «Гал Проф Центр».

Згідно із даними Dozorro, ТОВ «Гал Проф Центр» брав участь у розіграші 159 тендерів. Найчастіше на торгах підприємство зустрічалося з ФОП Галиною Федунь – 71 раз, з яких виграв – 58, конкурент не отримав жодного контракту, а також з ФОП Христиною Кононович – 48 разів, виграв – 38, конкурент – 2. У відсотковому відношенні ТОВ «Гал Проф Центр» виграло понад 90% тендерів, у яких брало участь.

Основні замовники – комунальні заклади охорони здоров’я та відділи освіти.

Згідно з даними YouControl, керівником і засновником ТОВ «Гал Проф Центр» є Костянтин Кусяк, який ще торік працював водієм у ПП «Агропродовольча промислова компанія». Про це писали «Наші гроші. Львів».

Фото з сайту "Наші гроші".

До речі, ПП «Агропродовольча промислова компанія» вже фігурувала у кількох розслідуваннях ІА Дивись.info «Свій до свого по своє: як на Львівщині дві компанії розігрують між собою сотні тендерів», «Золоті яйця, або Як на Кульпаркові влаштували «зраду» та «Львівська залізниця» закуповує продукти у підозрілих фірм за завищеними цінами.

Цікаво, що замовники тендерів, виграних ТОВ «Гал Проф Центр», практично ті самі, що й ПП «Агропродовольча промислова компанія». Щоправда, тоді на аукціонах використовувалася дещо інша схема. Основним конкурентом ПП «АПК» було ПП «Захід Інвест Торг». Перше підприємство знижувало ціну до мінімуму, друге тримається встановленої або йде на незначне пониження. По закінчення торгів переможець відмовляється підписувати угоду через неможливість її виконати за такою ціною і зрештою тендер за найвищою ціною дістається іншій компанії.

29 липня ТОВ «Гал Проф Центр» уклало контракт з відділом освіти Галицького та Франківського районів управління освіти департаменту гуманітарної політики ЛМР на постачання картоплі. Оголошена сума тендеру становила 186 тисяч гривень. У торгах також взяли участь два ФОП – Назар Собенко та відома вже Христина Кононович, які суттєво знизили ціну – до 96600 та 97300, відповідно. Натомість ТОВ «Гал Проф Центр» понизило вартість до 159600 гривень, однак його визнали переможцем, а пропозиції конкурентів тендерний комітет відхилив, оскільки було виявлено низку недоліків у документації, точніше її відсутність (нагадаємо, що, незважаючи на цей факт, підприємці все ж були допущені до торгів).

Подібна ситуація була під час тендеру на поставку миючих засобів для 3-ої міської клінічної лікарні Львова, укладеного 20 липня. Пропозиції конкурентів були відхилені на підставі невідповідності документації.

До речі, щодо особи підприємиці Христини Андріївни Кононович (зареєструвалася ФОП 19 грудня 2019 року), яка так активно бере участь у розіграші тендерів, то її повна тезка у липні розмістила резюме на одному із сайтів. Вона шукає роботу помічника керівника, оператора 1С.

Звісно, ми не можемо стверджувати, що це одна і та ж особа, однак Христина Кононович, яка шукає роботу, зараз працює у ТОВ «Продукти для всіх». Це компанія, яка теж фігурувала у низці журналістських розслідувань і яку теж пов’язують з ПП «Захід Інвест Торг» та ПП «Агропродовольча промислова компанія».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: