До 5G будуть підключені навіть дерева

1

Учені планують підключати дерева до 5G. Таким чином фахівці сподіваються проводити більш якісний аналіз стану лісів.

Про це пише GSMinfo.

Йдеться про те, що група вчених з німецької Вищої школи прикладних наук Остфалія вже займається створенням різних способів застосування 5G в лісовому господарстві. Судячи з наявних даних, експерти схиляються до оснащення дерев спеціальними сенсорами, які будуть стежити за їх станом.

«Кожне дерево буде в цьому випадку розповідати нам в режимі реального часу, як у нього йдуть справи. Чи вистачає йому вологи? Або її занадто багато? Чи не занадто жарко? Чи немає ознак появи короїдів? Як себе почуває коренева система? Яке навколо дерева повітря?», – розповів професор Андреас Лігокі.

Читайте також: Зеленський підписав указ про запровадження 4G по всій країні

Подібні сенсорні системи також можуть бути корисні і в сфері деревообробки. Так, наприклад, автоматизовані системи на ходу зможуть розуміти, якої якості матеріал в руках у машини для рубки лісу, після чого без участі людини сортувати всю зібрану сировину.

Нагадаємо, наприкінці березня 2018 року в Україні запустили 4G. Мережу запущено в найбільших обласних центрах в місцях найбільшого скупчення людей. А вже в травні 2019 року тоді чинний президент України Петро Порошенко підписав указ про запровадження в Україні 5G в країні.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: