Садовий розповів, коли відбудеться аукціон щодо будівництва сміттєпереробного заводу

IMG_5921

Чи не найпопулярніше питання мешканців Львова, коли врешті побудують сміттєпереробний комплекс або бодай коли історія зрушить з мертвої точки.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, аукціон щодо будівництва очікується незабаром, у серпні. Про це він повідомив під час брифінгу щодо спорудження сухого фонтану на проспекті Свободи в понеділок, 10 серпня.

«Ми очікуємо фінальний аукціон, під час якого компанії, які пройшли весь відбір будуть змагатися за ціною. Це є великі мегапотужні європейські структури. Плануємо, що цей аукціон відбудеться в серпні місяці. Цим займається ЄБРР, вони дають на це кошти, і я очікую, що вже до кінця серпня ми мали б мати назву компанії, що буде будувати завод», - прокоментував мер.

Після цього, відбудуться зрушення та розпочнеться саме будівництво комплексу.

Читайте також: Сміттєпереробний завод у Львові: щедрі обіцянки та сувора реальність

«Наступний етап – підписання угоди та перехід до частини будівництва заводу, бо останніми місяцями зроблено надзвичайно багато в плані підготовки самої ділянки, тому що мережі, комунікації, зроблено надзвичайно великий обсяг роботи», - додає Садовий.

Щодо ділянки, то її погодили ще понад два роки тому, на початку січня 2018-го. Йдеться про затвердження технічної документації ЛКП «Зелене місто» із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки та надання землі для будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13.

Схема: ЛМР

За його словами, орієнтовна вартість проєкту попередньо становить 25 мільйонів євро. Зараз за першість борються чотири компанії, готові розпочати будівельні роботи, натомість ще у 2018 році бажання виявили 12.

Невдовзі Львівський сміттєпереробний завод увійшов у ТОП-10 інфраструктурних (не)реалізованих проєктів країни.

Львівське сміття мандрує затятіше, аніж самі львів'яни. Ось у неділю, 9 березня, поліцейські його відшукали на Вінниччині, а таких історій не мало.

До слова, 2006 року одним із головних пунктів передвиборчої програми кандидата у мери Львова Андрія Садового була обіцянка закрити Грибовицьке сміттєзвалище, натомість збудувати для Львова сучасний сміттєпереробний завод.

Спочатку йшлося про 1 січня 2006 року, згодом – про 1 липня 2006 року, а потім минуло ще 10 років, протягом яких Львівська міська рада відмовила 43 інвесторам з 14 країн світу, які готові були збудувати чи то сміттєпереробний комплекс, чи то станцію з перероблення біогазу, чи то електрогенеруюче підприємство тощо. А не за горами знову вибори. Щоправда, минуло 14 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: