Оновлена медіатека «Під Високим Замком» відкрила двері для юних читачів (фото)

IMG_3954
фото: Роман Балук

На вулиці Богдана Хмельницького, 175 є бібліохаб «Під Високим Замком», історичну будівлю якого відреставрували, а його простір — повністю оновили. Відсьогодні сучасна бібліотека готова приймати юних відвідувачів.

Про це інформує пресслужба Львівської міськради.

Бібліотека «Під Високим Замком» є інтелектуально-творчим осередком місцевої громади, адже тут надаються інформаційні послуги, відбувається конструктивне спілкування та виявлення соціальної активності, забезпечується корисне дозвілля й розкриваються творчі здібності дітей і дорослих.

Читайте нас в Telegram: перевірені факти, тільки важливе

фото: Роман Балук

Зараз бібліотека повністю змінила свій вигляд. Проєкт був розроблений архітекторами компанії «Рутенія» з врахуванням усіх побажань бібліотекарів та цільових аудиторій. Під час розробки проєктно-кошторисної документації відбувалися регулярні зустрічі з громадою у форматі воркшопів та обговорень, на основі яких у проєкт вносилися зміни. Саме тому простір бібліотеки у 160 м² має функціональне зонування для роботи, читання, дозвілля та творчості, сучасні меблі та технічне забезпечення.

Читайте також: У Львові вперше пройде триденний фестиваль імпровізацій

Бібліотека обслуговує близько 4000 тисячі користувачів на рік, фонди складають 29 300 книг. Бібліотекарі вже працюють в електронній системі обслуговування відвідувачів.

фото: Роман Балук

У бібліотеці було здійснено капітальний ремонт, в тому числі заміну усіх мереж, реставрацію фасаду. Вартість ремонту — 6 186 000 грн. Вартість меблів — 360 тис. грн, вартість технічного забезпечення — 250 тис. грн.

Читайте також: Підлітків з Підзамча запрошують до участі в мистецькому проєкті «Я там, де мені добре»

«Над цим проєктом ми працювали близько 2 років. Значну частину часу зайняло напрацювання концепції. Ми слідуємо своєму стратегічному рішенню — де є люди, там робимо ремонт. Ця бібліотека завжди була однією з найактивніших: активні мешканці, багато подій. Для того, щоб поліпшити їм умови та здобути нові цільові аудиторії, ми вирішили зробити тут ремонт.

фото: Роман Балук

Окрім повного оновлення самої бібліотеки, ми відреставрували фасад будівлі, адже це історична пам’ятка. Також тут є дуже багато сучасних, інтерактивних книг, адже щороку для закупівлі книжок у наші бібліотеки ми з міського бюджету виділяємо 1 млн грн. Як наслідок, ми отримали сучасний, модерний культурний простір, куди приходять для комунікації з книгами та однолітками. Такі простори створюються для того, що відвідувачам хотілось тут проводити час», — зазначила директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: