Зеленський пояснив, чому Україна не розробляє власну вакцину проти COVID-19

ліки
Фото ілюстративне

Президент України Володимир Зеленський пояснив, що в Україні не було технічного обладнання для розробки вакцини від COVID-19 на початок пандемії.

Про це він сказав на брифінгу під час робочої поїздки на Миколаївщину, передає УНН.

МОЗ веде перемовини з країнами, які є розробниками вакцини, для її поставки в Україну, додав Президент.

«Технічно у нас жодні вакцини ми не могли робити. До вчених – немає питань. Вони молодці. Не було жодних лабораторій для виробництва вакцин. Зараз у нас вже є кілька підприємств, які готові виробляти масово. І ми розмовляємо вже з деякими країнами. Якщо нам вдасться домовитися з країнами, ми готові її масово виробляти», – сказав Зеленський.

Виробництво вакцини в Україні покриє як внутрішні потреби, так і забезпечить потреби й інших країн, наголосив Зеленський.

Читайте також: Степанов розповів, коли буде вакцина від коронавірусу

За словами президента, в Україні планують створити національний науковий центр, який, зокрема, займатиметься розробкою вакцин. МОЗ і прем’єр-міністр вже збирають вчених, які повинні будуть увійти в науковий центр.

Читайте також: Порушення планової вакцинації призведе до спалахів інфекційних захворювань – ЦГЗ

«Питання глобальне. Про науку, про медицину, про розробку вакцин на майбутнє. Це завдання вже поставлено. Ми будемо робити окремий серйозний центр, збирати найкращих вчених України, щоб ми були готові до будь-яких викликів», – підсумував Зеленський.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, чому в Україні не виробляють вакцин проти COVID-19. За його словами, в Україні поки не налагоджені потужності для участі в створенні ліків проти вірусу, який щоденно мутує

Нагадуємо, станом на ранок п'ятниці, 21 серпня, в Україні зафіксовано 100 тисяч 643 випадки інфікування коронавірусною хворобою. За останню добу підтвердили 2106 нових інфікувань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: