Шмигаль розповів, де візьмуть гроші на будівництво львівської об'їзної

дороги8
Фото ілюстративне

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, де уряд збирається брати кошти на будівництво в Україні автобанів і об’їзних доріг.

Про це він заявив у середу, 26 серпня, під час засідання уряду.

«Ратифікація Верховною Радою угоди щодо отримання макрофінансової допомоги від ЄС в розмірі 1,2 млрд євро та угоди з Європейським інвестиційним банком в розмірі 0,5 млрд євро, яка дозволить отримати додаткові кошти на ремонти доріг. Зокрема, на ремонт дороги Київ-Одеса та будівництво об’їзної дороги навколо Львова», – розповів прем’єр.

Зі свого боку уряд збирається розглянути питання функціонування дорожнього фонду, що сприятиме подальшому будівництву та ремонту українських доріг.

«Пропонується надати можливість виплачувати концесіонерам кошти з дорожнього фонду, а також збільшити джерела надходження до дорожнього фонду за рахунок адміністративно-господарських штрафів», – повідомив Шмигаль.

Читайте також: Якою буде Північна об’їзна дорога Львова: характеристики

На його думку, це дасть можливість будувати більше кілометрів доріг. А можливість сплачувати концесійні платежі врешті дозволить Україні через 29 років незалежності будувати в Україні концесійні автобани світової якості.

Нагадаємо, що 25 серпня Рада погодила кредит у 500 млн євро на львівську об’їзну дорогу та інші проєкти. Будівництво Північної об'їзної дороги Львова розпочалось у квітні торік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: