Батьки можуть обирати форму навчання для дітей, - рішення Кабміну

школа
Фото ілюстративне

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що батьки самостійно зможуть вибрати форму навчання дітей. Він зазначив, що в Україні можна здобувати середню освіту як в традиційній, так і дистанційній, екстернатній або домашній формі.

Про це він розповів в ефірі телеканалу «1+1».

«Сьогодні в Україні є можливість навчатися як в традиційній формі, так і дистанційній, екстернатній або домашній. Батьки можуть вибирати будь-яку з цих форм навчання», – запевнив глава уряду.

Окрім того, продовжиться трансляція телевізійних уроків в новому навчальному році.

Читайте також: Карантину боятися, та до школи готуватися: яким буде навчання з 1 вересня

Також Шмигаль запевнив, що регіонам виділяють освітню субвенцію з держбюджету, за рахунок якої місцева влада може закупити засоби індивідуального захисту і антисептики.

Читайте також: Школа і карантин: чим забезпечать учнів, а що потрібно купити

Він додав, що заклади вищої освіти будуть працювати так само, як середні і дошкільні. При цьому якщо вуз перебуває в «помаранчевій зоні», навчання в групах понад 20 осіб забороняється.

Нагадаємо, станом на ранок вівторка, 1 вересня, в Україні зафіксовано 2088 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Загалом 123303 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 2605 летальних, 57802 пацієнти одужали. Усього за добу одужали 688 пацієнтів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: