У додатку «Дія» з’явиться електронна довідка внутрішньо переміщеної особи

дія
Зображення ілюстративне

Довідка внутрішньо переміщеної особи (ВПО) з жовтня буде доступна в електронній формі в мобільному додатку державних електронних послуг «Дія».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

На першому етапі довідка ВПО в електронній формі буде доступна для всіх, хто її має, після реєстрації в мобільному додатку «Дія».

«Нині у Кабміні працюють над тим, аби змінити нормативно-правову базу, аби ця цифрова довідка мала таку ж законну силу для всіх органів влади, як і паперова», – додали в міністерстві.

На другому етапі реалізації проєкту з цифровізації послуг для ВПО, через додаток цю довідку можна буде надсилати в державні органи влади в електронній формі для отримання державних послуг та соціальної допомоги.

Також у мобільному додатку «Дія» довідку ВПО можна буде переоформити або оформити для нових зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб, не виходячи з дому.

«Для 1,5 мільйона людей з жовтня більше не треба буде носити з собою цю паперову довідку ВПО. Її можна показувати з мобільного додатку «Дія» там, де таку довідку вимагають. Всі органи державної влади зможуть в режимі реального часу перевіряти, що вона чинна», – зазначив заступник міністра з питань реінтеграції ТОТ України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Снавер Сейтхалілєв.

За його словами, батьки зможуть надавати довідку ВПО в електронній формі зі свого мобільного додатку «Дія» за своїх дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: