Україна очолила рейтинг щодо використання криптовалют, - Мінцифри

77a27cb-bitcoin
Фото ілюстративне; Джерело: Економічна правда

Україна — лідер по застосуванню віртуальних активів серед населення.

Про це сказано в повідомленні пресслужби Міністерства цифрової трансформації з посиланням на аналітику блокчейн-компанії The Chainalysis.

У міністерстві заявили, що українська спільнота блокчейн-розробників одна з найбільших в світі і входить в трійку найкращих.

В Мінцифри кажуть, що в Україні високий рівень цифрової освіченості серед населення, а країна входить в топ-5 за безготівковими операціями в світі.

«В Україні немає фондового ринку і обмеженого доступу до світового ринку капіталів. Це робить використання криптовалюти в Україні зручним», — відзначають в Мінціфри.

У міністерстві додали, що безліч українських підприємств займаються посередництвом на міжнародних маркетплейсах, де для розрахунку використовується криптовалюта. Сприяє цьому обмеження законодавства і банківської системи в питанні міжнародних операцій.

У відомстві вважають, що ринок криптовалют в Україні розвинений, але більша його частина знаходиться в сірій зоні: це створює загрозу для держави, бізнесу і користувачів.

Компанія The Chainalysis – провідна аналітична блокчейн компанія, яка надає дані про блокчейн і аналітику державним та фінансовим установам, а також учасникам ринку віртуальних активів.

Нагадуємо, у липні 2020 року Мінціфри пообіцяло розробити законопроєкт і внести зміни до Податкового кодексу для зручної роботи з криптовалютою. Наприкінці того ж місяця Мінціфри залучилоголландських експертів для легалізації ринку криптовалют в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: