ЄС виділить 400 млн євро для глобальної ініціативи доступності вакцини від коронавірусу

вакцина
Фото ілюстративне

ЄС виділить 400 млн євро у формі гарантій для глобальної ініціативи щодо доступності вакцини від коронавірусу.

Про це повідомили в Єврокомісії у вівторок, 1 вересня.

Йдеться про механізм COVAX (COVID-19 Vaccine Global Access Facility) – спільну ініціативу Глобального альянсу з вакцин та імунізації (Gavi), коаліції з інновацій для епідемічної готовності (CEPI) та Всесвітньої організації охорони здоров’я, засновану наприкінці квітня 2020 року. Її мета – прискорити розробку і виготовлення вакцин від нового коронавірусу і забезпечити її доступність для всіх країн світу.

Читайте також: В Україні можуть відновити виробництво вакцин – голова МОЗ

«Сьогодні Єврокомісія анонсує внесок у розмірі 400 млн євро для COVAX для співпраці на придбання майбутніх вакцин для країн з низьким і середнім доходом. Це наблизить нас до спільної мети – разом подолати вірус», – заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Детальні умови для вкладу ЄС повідомлять найближчим часом.

Урсула фон дер Ляєн повідомила також, що в рамках глобального марафону зі збору коштів на розробку вакцини від коронавірусу, ініційованого Єврокомісією в травні, зібрали вже майже 16 млрд євро.

Минулого тижня Єврокомісія фінально підписала першу угоду про закупівлю 300 млн доз майбутньої вакцини від коронавірусу у розробника AstraZeneca.

Нагадаємо, нещодовно президент України Володимир Зеленський пояснив, чому в державі неможливо розпочати виробництво вакцини проти COVID-19. Також раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, чому в Україні не виробляють вакцин проти COVID-19. За їхніми словами, в Україні поки не налагоджені потужності для участі в створенні ліків проти вірусу, який щоденно мутує.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: