Рівень безробіття в єврозоні у липні зріс: показники невтішні

безробіття
Зображення ілюстративне

У липні 2020 року, коли багато країн послабили карантин, рівень безробіття у єврозоні склав 7,9% в порівнянні з 7,7% в червні.

Згідно з даними Євростату, 15,2 мільйона чоловіків і жінок в ЄС, з яких 12,8 млн у єврозоні, були безробітними в липні 2020 року.

У порівнянні з червнем 2020 року кількість безробітних збільшилася на 336 тисяч осіб в країнах ЄС і на 344 тисячі в єврозоні.

Читайте також: У Раді пропонують фінансово допомагати безробітним у періоди інших карантинів

Зазначається, що найвищий рівень безробіття в Іспанії: показник у липні сягнув 15,8%; краща ситуація в Італії: там 9,7% громадян не мають роботи; Натомість у Франції 6,9% населення безробітнє, а в Німеччині — 4,4%.

Окрім цього, високий показник торкається рівня безробіття молоді до 25 років, які проживають у єврозоні. За останній місяць це число збільшилось — до 17,3%.

Читайте також: На Львівщині на одне вакантне місце претендують 8 людей, – Центр зайнятості

Варто зазначити, що рівень безробіття у 28 країнах-членах Європейського союзу у грудні 2019 року становив 6,2% і це був найнижчий показник з січня 2000 року.

Нагадаємо, що наприкінці липня, на піку карантину, пов'язаного із поширенням пандемії коронавірусної хвороби, в Україні 3,1 мільйона мешканців перебували у стані прихованого безробіття. Пізніше у Національному банку погіршили прогноз рівня безробіття. Там зазначили, що показник у 2020 році сягне 10%, а не прогнозованих 9,5% у квітні.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: